Škoda Transportation: V Petrohradu slouží nové metro ze Škodovky

29.01.2019 10:45

Cestující v Petrohradu začala vozit první souprava metra, kterou dodala společnost OOO VAGONMAŠ ze skupiny Škoda Transportation. První soupravu v novém barevném designu z nové flotily si mohli cestující vyzkoušet již na konci minulého roku.

Škoda Transportation: V Petrohradu slouží nové metro ze Škodovky
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„V Petrohradu se mohou těšit na celkem sedm nových šestivozových souprav NěVa, které dodáme do konce letošního roku. Naše moderní vozidla v Petrohradu nahradí i více než třicet let staré původní soupravy. Aktuální zakázka navazuje na předešlou dodávku sedmnácti souprav metra NěVa, které jsou už několik let v Petrohradu úspěšně v provozu,“ říká Petr Brzezina, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Škoda Transportation.

„První soupravy již mají najeto více než půl milionu kilometrů s vysokou mírou disponibility, slouží ke spokojenosti dopravce i cestujících. Celkem bude v Petrohradu v provozu 24 souprav metra ze Škodovky. Nové soupravy významně zvyšují bezpečnost a komfort pro cestující,“ doplňuje Zdeněk Majer, viceprezident pro obchod skupiny Škoda Transportation.

Nejnovější soupravy metra jsou vyráběny podle technologií a know-how společnosti Škoda Transportation. Na subdodávkách se podílejí ruští výrobci. Novými vozidly se cestující vozí na lince č. 3 petrohradské podzemní dráhy.

Jednou z hlavních výhod nových souprav je podstatně nižší hmotnost oproti stávajícím vozům ruské koncepce, vozidla vynikají malou hlučností. Vozy navíc mohou využít rekuperaci energie při brzdění, tudíž jsou schopny, oproti dnes provozovaným soupravám, ušetřit až 25 procent elektrické energie. Bezpečnost cestujících i řidiče zajišťují kamerové systémy se záznamem dat. Pasažérům pomáhá i přehledný audiovizuální informační systém, který doplňují reproduktory vlakového rozhlasu. Pro hendikepované cestující slouží speciální místa v čelních vozech souprav.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává více než pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF.
Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina spravuje aktiva ve výši téměř 38 miliard eur (k 30. 6. 2018).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne