Škoda Vagonka dodá první dvě jednotky RegioPanter pro spojení na mošnovské letiště

04.03.2015 20:45

První dvě jednotky z únorového rámcového kontraktu na dodávku až 11 elektrických dvouvozových jednotek zůstanou v Moravskoslezském kraji. České dráhy nasadí RegioPantery na spoje mezi Ostravou a mošnovským letištěm. Národní dopravce bude na nákup dvou jednotek čerpat finanční podporu z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko ve výši 40 %, necelých 90 milionů korun. Provoz na nové lince začíná 13. dubna, zatím budou spoje zajišťovat jednotky CityElefant v rámci prodloužené linky S2.

Škoda Vagonka dodá první dvě jednotky RegioPanter pro spojení na mošnovské letiště
Foto: red
Popisek: ČD - logo

RegioPantery dodá Škoda Vagonka do poloviny prosince 2015. Nasazení nových jednotek na mošnovské letiště zohledňují České dráhy při přípravě jízdního řádu pro rok 2016, který začne platit od 13. prosince 2015.

Moderní elektrické jednotky RegioPanter řady 650 nabízejí cestujícím komfortní a klimatizovaný interiér s oddílem 1. a 2. třídy. K dispozici jsou elektrické zásuvky, jednotky jsou vybaveny pro provoz Wi-Fi připojení k internetu. Nízkopodlažní řešení umožňuje snadný nástup a výstup osobám se sníženou schopností pohybu a orientace. Souprava je vybavena moderním WC s uzavřeným systémem, které je přístupné pro imobilní cestující. V elektrických jednotkách RegioPanter jsou také vyhrazená místa pro přepravu jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel. O průběhu cesty informuje cestující moderní opticko-akustický systém s LCD displeji.

Kapacita soupravy je 147 míst k sezení, z toho 9 míst v 1. třídě. Cestující mají k dispozici i další sklopné sedačky. Jednotky řady 650 z rodiny RegioPanter jsou 53 metrů dlouhé, mají hmotnost 103 tun, výkon 1 360 kW a maximální rychlost 160 km/h.

Za dvě jednotky v hodnotě 223,9 mil. korun zaplatí České dráhy přibližně 134 mil. korun, tedy 60 % hodnoty vozů, 40 % získají z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…