Škola na Jarově předvedla na Schole Pragensis, jak se vážou vánoční věnce

21.11.2013 8:11

Žáci Střední odborné školy stavební a zahradnické ozdobili první den 18. ročníku výstavy Schola Pragensis v pražském Kongresovém centru především stylovou přehlídkou zahradnického umění. Na stánku školy předváděli návštěvníkům, jak se vážou květiny a vánoční věnce. Zároveň se na výstavě představili žáci stavebního zaměření, konkrétně budoucí sklenáři, truhláři, klempíři, malíři, lakýrníci, podlaháři a kominíci.

Škola na Jarově předvedla na Schole Pragensis, jak se vážou vánoční věnce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec

„Scholy Pragensis se s potěšením účastníme každoročně. Je to pro nás vždy mimořádná příležitost, jak žákům devátých tříd a jejich rodičům ukázat, co všechno umíme a v čem jsme silní. Zároveň jde o důležitou událost, která může v době přetrvávající krize vzdělávacího systému nasměrovat šikovné ruce tam, kam patří,“ říká ředitel SOŠ stavební a zahradnické Miloslav Janeček.

Výstava Schola Pragensis je určena pro pražské střední a vyšší odborné školy. Žáci a pedagogové na ní prezentují nejen vlastní obory vzdělávání, ale i výsledky své práce. Potenciální zájemci o studium se tak mohou přímo na místě přesvědčit o tom, co jednotlivé školy nabízejí. Letošní ročník výstavy probíhá od čtvrtka 21. listopadu do soboty 23. listopadu. Pořadateli jsou Hlavní město Praha a odbor školství, mládeže a sportu Magistrátu hlavního města Prahy.

Záštitu nad tímto ročníkem převzala Ludmila Štvánová, radní pro školství a volný čas.

Střední odborná škola stavební a zahradnická je unikátní institucí v českém vzdělávacím systému. Sdružuje totiž dvě studijní zaměření, která se na první pohled mohou zdát naprosto odlišná – stavební a zahradnické. Ve skutečnosti mají ovšem naopak mnoho společného. Obě vyžadují šikovné ruce a obě vedou k tvorbě estetických i užitečných věcí pro každodenní život.

Jedna z největších pražských škol, která má díky svému zahradnickému předchůdci více než 100letou tradici, se může pyšnit komplexní nabídkou řemeslného vzdělávání. Nabízí 4leté studijní obory s maturitou (například stavebnictví či ekonomika a podnikání), 3leté učební obory s výučním listem (například zedník, kominík, sklenář či instalatér), dvouleté nástavby s maturitou a také učební obory pro absolventy speciálních ZŠ. Přihlášku ke studiu pro školní rok 2014/2015 lze podat nejpozději do 15. března 2014 (více informací na www.skolajarov.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…