Školní a výcvikové zařízení HZS ČR se dočká plánované modernizace

01.12.2020 7:33

Ve čtvrtek, 26. listopadu 2020, byla poklepáním na základní kámen, oficiálně zahájena další důležitá etapa v historii našeho Školního a výcvikového zařízení (ŠVZ) v Brně.

Školní a výcvikové zařízení HZS ČR se dočká plánované modernizace
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Částečnou přestavbou stávajícího areálu a výstavbou zcela nové části vznikne do dvou let moderní vzdělávací komplex, ve kterém konečně získáme adekvátní kapacitu pro výuku a školení nejen profesionálních, ale také dobrovolných hasičů.

Slavnostního poklepání se kromě ředitele ŠVZ HZS ČR, plk. Mgr. Martina Oujezského, MBA zúčastnili náměstek generálního ředitele HZS ČR pro ekonomiku, brig. gen. Mgr. Slavomír Bell MSc. MBA, náměstek generálního ředitele HZS ČR pro řízení lidských zdrojů, plk. doc. JUDr. František Vavera Ph.D. LL.M, Ing. Petr Svoboda, zástupce projekční kanceláře a Ing. Miloš Kotlán, jednatel firmy, která bude stavbu realizovat.

Přestavba a modernizace areálu ŠVZ byla dlouhodobě připravována, ale zrealizovat se jí podaří až nyní, díky finanční podpoře Evropské Unie.

Projekt Modernizace Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – středisko Brno je realizován se spolufinancováním z Evropských strukturálních a investičních fondů, konkrétně z Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 – 2020.

Cílem projektu je modernizace stávajícího Školního a výcvikového zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – střediska Brno, za účelem vytvoření podmínek pro získávání odborných znalostí a nácviku dovedností pro řešení reálných situací.

V rámci projektu jsou budovány nové a modernizovány stávající simulátory, trenažéry a výcvikové objekty a současně jsou pořizovány technologie, technické a technologické vybavení a pomůcky pro vzdělávání a výcvik členů jednotek požární ochrany a složek integrovaného záchranného systému.

Aktivity projektu jsou realizovány s cílem vytvořit ve Školním a výcvikovém zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky – středisku Brno hmotné podmínky pro rozvoj specifických dovedností a součinnost základních složek integrovaného záchranného systému při řešení mimořádných událostí, a to především pro Hasičský záchranný sbor České republiky, Policii České republiky, jednotky dobrovolných hasičů obcí, resp. základní složky integrovaného záchranného systému, pro které Školní a výcvikové zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky zajišťuje odbornou způsobilost v rámci České republiky.

Více o projektu ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…