Skupina CSG kupuje podíl v centru umělého oplodnění

16.09.2020 11:06

Průmyslově-technologický holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) získal podíl v předním centru umělého oplodnění Prague Fertility Centre.

Skupina CSG kupuje podíl v centru umělého oplodnění
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

Prodala jej spoluzakladatelka centra, lékařka Sonja Lazarovská. Centrum, které na trhu působí od roku 2009, pomohlo přivést na svět více než 5000 dětí. Cenu obchodní transakce zúčastněné strany nezveřejnily.

„Akvizici vnímáme jako zajímavou investiční příležitost a spoluvlastnictví centra vnímáme jako dlouhodobý projekt. Nicméně hlavní oblastí podnikání CSG je a zůstane průmysl,“ říká Petr Formánek, člen představenstva CSG, který je ve skupině zodpovědný za Corporate Finance.

Prague Fertility Center patří mezi nejinovativnější kliniky asistované reprodukce. Disponuje vlastním výzkumem v oblasti embryologie. Výzkumy a inovace se týkají především sledování a zhodnocení vitality embryí v raných fázích vývoje, což vede k výběru embryí vhodných pro biopsii a zvyšuje pravděpodobnost úspěchu při asistované reprodukci. Například při metodě CATI vypomáhá pracovníkům centra při vyhodnocování embryí umělá inteligence.

„Inovace byly jsou a budou spolu s kvalitní péčí o naše klientky tím hlavním, co již přes třicet let píše příběh Prague Fertility Centre. K tomu, abychom mohli realizovat naše plány jsou potřeba finanční prostředky, proto jsme se poohlíželi po finančně silném partnerovi, který by přispěl k tomu, abychom naše služby posunuli ještě o stupínek výš. Věřím, že ve skupině CSG jsme jej našli,“ říká Sonja Lazarovská.

Specializací gynekoložka a porodnice Sonja Lazarovská založila Prague Fertility Centre spolu klinickým embryologem Danielem Hlinkou. Ten svůj podíl v letošním roce převedl na společnost Medical Solutions s.r.o. V centru působí oba na pozici jednatelů. Vedou zkušený tým lékařů a embryologů. Prague Fertility Centre sídlí v Praze v Nemocnici s poliklinikou ve Vysočanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…