Skupina SYNOT koupila areál lyžařského svahu ve Zlíně. Nyní plánuje jeho rozsáhlou modernizaci

10.08.2020 14:25

Areál dlouhá léta provázely majetkoprávní spory, kvůli čemuž svah v posledních letech chátral a lidé ho nemohli využívat.

Skupina SYNOT koupila areál lyžařského svahu ve Zlíně. Nyní plánuje jeho rozsáhlou modernizaci
Foto: SYNOT
Popisek: Skupina SYNOT koupila areál lyžařského svahu ve Zlíně

„Tento stav mi nebyl lhostejný, proto jsme se do celé věci vložili a pokusili se pomoci situaci vyřešit ku prospěchu především veřejnosti. Po vleklých jednáních se nám podařilo dosáhnout dohody se všemi zúčastněnými subjekty a dospěli jsme k tomu, že areál přešel do vlastnictví skupiny SYNOT. Již nyní proto plánujeme jeho modernizaci a opětovné zprovoznění,“ řekl senátor Ivo Valenta, majitel skupiny SYNOT, která je investorem celé akce. 

S provozem lyžařského areálu má skupina SYNOT mnohaleté zkušenosti. Je majitelem lyžařského střediska ve Velkých Karlovicích, v lokalitě Kyčerka. Zlínský areál bude po nezbytné modernizaci využíván především pro potřeby škol, ale také pro občany města Zlína jako sportovní a volnočasové zázemí. 

„Projekt revitalizace lyžařského svahu chceme postavit především na spolupráci s dalšími vzdělávacími institucemi, ať už se jedná o školy mateřské, základní, střední nebo například Univerzitu Tomáše Bati. Předpokládáme jeho využití jak místními, zlínskými školami, tak vzdělávacími zařízeními z okolí – např. Vizovice, Luhačovice, Slušovice, Otrokovice, Napajedla, Kroměřížsko a Uherskohradišťsko. Našim zájmem je, aby v této lokalitě vznikl komplex sportovně-vzdělávací infrastruktury se zázemím a službami, které budou moci využívat také další sportovní a volnočasové organizace, kluby, oddíly, firmy a široká veřejnost,“ přibližuje dále detaily projektu senátor Valenta a dodává: „Uvědomujeme si, že je v této lokalitě nedostatek sportovního zázemí. Sport podporuji dlouhodobě, proto jsem se s daným stavem nehodlal smířit.“ 

Skupina SYNOT hodlá v této souvislosti spolupracovat také s městem, a to především v otázce rozvoje lokality a případně také dopravního napojení. 

"Město Zlín nenašlo bezpečnou cestu, jak lokalitu lyžařského svahu odkoupit. Proto jsem rád, že tento areál má nového vlastníka, který má ke Zlínu blízko. Díky tomu probíhají i jednání o budoucím předkupním právu pro město. Jde o finančně silnou společnost, se kterou se shodujeme na budoucnosti této lokality. Věřím, že zde v následujících letech vznikne celoroční sportovně-volnočasový areál," doplňuje primátor města Zlína Jiří Korec. 

SYNOT počítá se zachováním lyžařského svahu a jeho postupnou modernizací včetně vybudování moderního doprovodného zázemí a služeb. Lyžařský svah tak nabídne dostatečnou kapacitu pro odbavení lyžařů a současně poslouží jako výukové středisko pro začínající lyžaře. Samozřejmostí bude umělé zasněžování svahu v zimním období, snowpark pro menší děti a večerní provoz za umělého osvětlení. 

„Do budoucna uvažujeme také o výstavbě multifunkční sportovní haly a venkovního sportoviště, čímž bude vyřešen nedostatek zázemí pro tělovýchovné aktivity škol a sportovních klubů, sídlících v nejbližším okolí. Byl bych rád, kdyby se zde v budoucnu mohla konat nejrůznější sportovní soustředění, turnaje, dětské příměstské či pobytové tábory a podobně. Areál bychom tak výhledově rozšířili také o ubytovací služby,“ líčí dále plány senátor a podnikatel Ivo Valenta. 

Skupina SYNOT se v tuto chvíli nebrání ani možnostem dalšího využití lokality pro jiné než zimní období - například vybudování bike parku, rozhledny v korunách stromů, bobové dráhy, naučných vycházkových tras či přírodního amfiteátru, který by vytvořil zázemí pro konání menších kulturních a společenských událostí, školních besídek, festivalů či provozu letního kina. 

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…