Skutečnou pochoutkou, která je doslova plná zdraví prospěšných látek, jsou fíky

18.11.2021 14:23 | Komerční článek

V dnešní době se objevují na prodejnách velmi zajímavé druhy zeleniny a ovoce. Lze tak ochutnat různé plody a to jak v čerstvé, tak sušené podobě.

Skutečnou pochoutkou, která je doslova plná zdraví prospěšných látek, jsou fíky
Foto: Pixabay
Popisek: Fíky

Skutečnou pochoutkou, která je doslova plná zdraví prospěšných látek, jsou fíky. Je pravdou, že ne každý jim přijde na chuť, ale je třeba jim dát šanci. A i když se zdá, že jsou hodně sladké, tak není nutné se obávat toho, že by snad zanechaly po sobě stopu na osobní váze. Dokonce pomáhají efektivně spalovat tukové polštářky, což se musí u nich ocenit. Samozřejmě to není jediný benefit, který se dá od fíků očekávat. Obsah balastních látek pomáhá tělu udržovat stabilní hladinu cukru v krvi a rovněž vynikají nízkým glykemickým indexem. Navíc po jejich konzumaci se stává, že dojde ke snížení pocitu hladu nebo potřeby jiného mlsání.

Šťavnaté plody nebo sušené kousky

Ačkoliv nejvíce známé jsou u nás sušené fíky, tak si lze i v obchodech zakoupit jejich čerstvou verzi, nicméně ta je určena k rychlé konzumaci. Pokud budete pátrat, která podoba je nejlepší, tak můžete zůstat v naprostém klidu. Obě dvě verze jsou srovnatelné a žádná z nich není ochuzena o důležité látky. Snad jen je zde jeden podstatný rozdíl, fíky sušené postrádají logicky podíl vody, nicméně na živiny to vliv nemá.

Fíky a zdraví

Pokud se zaměříte na složení, tak budete překvapeni, co všechno obsahují, což má samozřejmě vliv na zdraví. Vzácné jsou i z toho důvodu, že obsahují velký podíl minerálů, což ovšem u jiného druhu ovoce budete těžko hledat.

Vláknina – obsahují obě dvě, jak rozpustnou, tak nerozpustnou. Tělo vlákninu potřebuje již jen pro správnou činnost střev.

Rostlinné steroly – poklad, který si poradí se špatným cholesterolem.

Draslík – ten je ideální při prevenci kardiovaskulárních chorob.

Dále zde naleznete hodně vitamínů, ačkoliv vitamín C není tak v hojné míře. Vápník, železo, hořčík, mangan, draslík a další zdraví prospěšné složky.

Fíky si zamilujete

Pokud je koupíte čerstvé, tak je nejlepší je sníst co nejdříve. Můžete je konzumovat se slupkou nebo si je oloupat, to je v podstatě na vás. Každopádně vybírejte pouze zdravé plody. Ovšem nápadů, jak jíst fíky, které jsou sušené je rovněž dostatek. Mohou být součástí kaší, smoothie, jogurtů. Dají se použít v kuchyni a vytvořit z nich chutný koláč, ideální jsou pro RAW stravu. Možností je samozřejmě opět mnoho. Vyzkoušejte a uvidíte, jak si jednoduše fíky zamilujete.

Copywriting, o kterém tu byla řeč, je tedy jednou z oblastí, ve které vám může SEOlight prokázat velice užitečné služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…