Služba Promile INFO i pro Windows Phone

16.05.2013 9:36

Novinkou mezi mobilními aplikacemi pro chytré telefony s operačním systémem Windows Phone je Promile INFO. Každý zájemce si může zdarma stáhnout aplikaci, která na základě zadaného množství a druhu alkoholu okamžitě spočítá čas, kdy bude hladina alkoholu v krvi konzumenta opět nulová.

Služba Promile INFO i pro Windows Phone
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Aplikaci Promile INFO využívá v současné době již přes 80.000 lidí a jen za minulý rok aplikace zpracovala více než 200.000 požadavků. Rozšířením o další podporovanou platformu se tento skvělý nástroj dostane k dalším tisícovkám zodpovědných konzumentů alkoholu.

Mezi hlavní výhody aplikace patří nezávislost na mobilním signálu či internetovém připojení. Kalkulačka Promile INFO totiž funguje okamžitě po stažení aplikace.

Výpočet Promile INFO, prověřený biochemickou praxí a s odbornou lékařskou garancí, bude nyní ještě přesnější. Uživatel může přidávat požité nápoje přímo na časovou osu po čtvrthodinách, aplikace navíc dokáže zohlednit odbourávání alkoholu během jeho konzumace. Součástí aplikace je i takzvaná rychloalkulačka. Do ní uživatel zadá údaje, kdy začal pít, jaké množství i druh nápoje. K základní nabídce nápojů omezené na 0,5 l piva, 0,2 l vína a 0,04 l tvrdého alkoholu si navíc může uživatel přidat také nápoj dle vlastního výběru.

Novou aplikací služba Promile INFO reaguje na rostoucí počet telefonů se systémem Windows Phone mezi uživateli. „V propagaci odpovědné konzumace alkoholu využíváme nejrůznějších prostředků a díky moderním technologiím se nám daří efektivně cílit na řadu zodpovědných konzumentů, kteří nyní získají poměrně přesnou a okamžitou informaci, kdy jejich hladina alkoholu klesne na nulu, a mohou tedy například usednout za volant,“ říká Jiří Richter, výkonný ředitel občanského sdružení SANANIM, které službu provozuje.

Vedle společnosti SANANIM – vlastníka a provozovatele služby – se na vývoji nové aplikaci podílely také Microsoft Česká republika a Plzeňský Prazdroj, který je hlavním partnerem Promile INFO již šestým rokem a propaguje odpovědnou konzumaci alkoholických nápojů. 

Občanské sdružení SANANIM je v ČR jedním z nejstarších (založeno r. 1990) a dnes i největších nestátních poskytovatelů služeb v oblasti prevence, péče, léčby a resocializace závislých na nealkoholových drogách. V současné době provozuje jedenáct hlavních zařízení – Terénní programy, Kontaktní centrum, Specializované ambulantní služby CADAS, Denní stacionář, terapeutické komunity Karlov a Němčice, Doléčovací centrum s chráněnými byty a chráněnou dílnou, Drogové informační centrum, Centrum pro osoby v konfliktu se zákonem, Pracovní a sociální agenturu, Poradnu pro rodiče – a poskytuje řadu rozšiřujících a doplňujících projektů či programů. Mezi nejvýznamnější patří telematické poradenské a informační služby (Drogová poradna, Promile INFO, Alkotest aj.), Romský terénní program a Program pro matky s dětmi. Další projekty se zaměřují zejména na oblast vzdělávání, primární prevence, publikační činnost a zahraniční spolupráci.

Společnost Plzeňský Prazdroj se podílí na prevenci negativních důsledků nadměrné nebo nevhodné konzumace alkoholu a pomáhá prosazovat odpovědný přístup ke konzumaci alkoholu, ať už samostatně nebo v rámci Iniciativy odpovědných pivovarů. S celkovým prodejem téměř 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2012 (včetně licenčních výrob v zahraničí) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva. Plzeňský Prazdroj je členem skupiny SABMiller plc, jedné z největších světových pivovarnických společností.

Promile INFO je projekt, který občanské sdružení SANANIM a společnost Plzeňský Prazdroj společně provozují od roku 2007. Za uplynulé roky postupně vyvinuli webové stránky napivosrozumem.cz, mobilní aplikace pro Android a iOS. V roce 2012 společně vytvořili  K-LEE-DECK, odpočinkovou zónu pro návštěvníky letních hudebních festivalech, kde mladí lidé dostávají odbornou pomoc a poradenství z oblasti zodpovědné konzumace alkoholu. K-LEE-DECK letos byl oceněn jako druhý nejlepší projekt v Evropských cenách o CSR – European CSR Awards.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…