Směnárenské služby na Letišti Václava Havla Praha nově poskytuje síť směnáren Interchange

28.01.2016 10:50

Mezinárodní řetězec Interchange bude nově poskytovat směnárenské služby na Letišti Václava Havla Praha. Zatímco na druhém terminálu již nahradil dosavadního dodavatele, společnost Travelex, na prvním terminálu bude působit od 1. 6. 2016 vedle stávajícího poskytovatele, firmy Cash Point. Smlouva s Interchange bude platit do 30. listopadu 2018.

Směnárenské služby na Letišti Václava Havla Praha nově poskytuje síť směnáren Interchange
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Nový dodavatel byl vybrán ve dvoukolovém výběrovém řízení. „Uchazeči v prvním kole doložili základní kvalifikační, profesní, technické, ekonomické a finanční předpoklady. Hodnotili jsme mimo jiné podobu podnikatelského záměru, vzhled a vybavení provozoven, reference a garance služeb. Posuzována byla také výše kurzového rozpětí. Druhé kolo pak proběhlo formou elektronické aukce, na základě které byl vybrán řetězec Interchange,“ přibližuje průběh výběrového řízení Václav Řehoř, předseda představenstva Českého Aeroholdingu, a dodává: „Chtěli jsme mít na letišti mezinárodního a silného partnera, který zajisti kvalitní a konzistentní služby. Společnost Interchange garantovala non-stop provoz i požadovanou jazykovou vybavenost zaměstnanců.“

Směna peněz bude na letišti zajištěna prostřednictvím 12 obchodních míst a 17 bankomatů. Na Terminálu 2 bude v provozu 7 obchodních míst a 11 bankomatů společnosti Interchange, na Terminálu 1 pak od 1. června zajistí Interchange 5 obchodních míst a 6 bankomatů. V současné době mají návštěvníci Letiště Václava Havla Praha kromě přepážek a směnárenských automatů k dispozici dalších 11 bankomatů, které provozují největší české banky, jako jsou Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, GE Money Bank, UniCredit Bank a Citibank. Cestující budou mít možnost si objednat valuty online předem na webovém portálu Interchange a na letištní pobočce si předem domluvenou měnu již jen vyzvednout.

Interchange patří mezi pět největších operátorů v Evropě. Své směnárny provozuje například na letišti v Budapešti, ve Vídni nebo v Nice a v České republice má již přes třicet poboček. „Jedná se o firmu se silným jménem budící důvěru i u zahraniční klientely, která primárně směnárenské služby na letišti využívá,“ doplňuje Řehoř. Zatímco Češi na letišti peníze prakticky nemění, cizinci po příletu do Prahy mění hotovost ve směnárnách nebo vybírají z bankomatu. Při odletu ze země pak mění české bankovky, které dostanou zpět při vratce DPH.

Změny v cenách jsou dalšími kroky v rámci kampaně s podtitulem „Měníme letiště pro vás”, která si klade za cíl dlouhodobé zlepšování služeb zaměřených především na české cestující. Další výhodné nabídky, novinky a tipy na cestování z Prahy čekají na návštěvníky na www.menimeletiste.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…