Sněmovní delegace v čele s Janem Hamáčkem je v Izraeli

17.11.2016 12:30

Nadstandardní meziparlamentní vztahy, spolupráce ve zdravotnictví nebo v obraně, to byla hlavní témata jednání parlamentní delegace vedené Janem Hamáčkem v Izraeli.

Sněmovní delegace v čele s Janem Hamáčkem je v Izraeli
Foto: PS PČR
Popisek: Sněmovní delegace v čele s Janem Hamáčkem v Izraeli

„Jsme po německém Bundestagu teprve druhou zemí, se kterou se izraelský Knesset dohodl na pravidelných meziparlamentních konzultacích. I to svědčí o velmi dobrých vztazích, které s touto zemí máme,“ uvedl předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček. Podle něj se tak vytváří velká šance pro daleko těsnější obchodní a ekonomickou spolupráci. V delegaci PSP ČR jsou zastoupeni také členové výborů pro zdravotnictví a pro obranu. „Právě to jsou oblasti, ve kterých se intenzivnější spolupráce přímo nabízí,“ doplnil předseda Sněmovny.

„Zástupci Knessetu opakovaně ocenili i skutečnost, že český parlament podpořil Izrael ohledně sporné rezoluce UNESCO, která se týkala památek ve východním Jeruzalémě,“ konstatoval Jan Hamáček.

Předseda Sněmovny Jan Hamáček se na začátku návštěvy sešel se svým protějškem – předsedou Knessetu Juli-Joel Edelsteinem, ale i s lídrem současné opozice Jicchakem Herzogem. Zároveň proběhla jednání i mezi již zmíněnými výbory pro zdravotnictví a pro obranu.

Členové delegace Poslanecké sněmovny mají na programu ještě například setkání s premiérem Státu Izrael Benjaminem Netanjahu nebo s českými vojáky, sloužícími v misi MFO na egyptské Sinaji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…