Soudci mají za sebou seminář o mezinárodních a unijních vlivech na aplikaci českého trestního práva

12.05.2016 11:19

Velkou zasedací místnost Nejvyššího soudu ve středu 4. května 2016 krátce po poledni navštívila více než stovka účastníků semináře zaměřeného na problematiku nadnárodních vlivů na aplikační praxi trestního práva s důrazem na judikaturu Soudního dvora Evropské unie a Evropského soudu pro lidská práva. Mezi posluchači nechyběli kromě soudců trestního kolegia Nejvyššího soudu také zástupci a představitelé dalších vrcholných soudních institucí, státního zastupitelství nebo kanceláře Veřejného ochránce práv. Mezi jinými předseda Nejvyššího správního soudu JUDr. Josef Baxa a ombudsmanka Mgr. Anna Šabatová.

Soudci mají za sebou seminář o mezinárodních a unijních vlivech na aplikaci českého trestního práva
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Na semináři vystoupili se svým příspěvky doc. JUDr. Bc. Tomáš Gřivna, Ph.D., advokát působící na katedře trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy; Mgr. Lukáš Starý, národní člen v Eurojustu; JUDr. Martin Smolek, Ph. D., LL.M., vládní zmocněnec pro zastupování ČR před Soudním dvorem EU a JUDr. Vít A. Schorm, vládní zmocněnec pro zastupování ČR před Evropským soudem pro lidská práva.

Úvodní slovo přednesli předseda Nejvyššího soudu prof. JUDr. Pavel Šámal, Ph.D. a předseda trestního kolegia Nejvyššího soudu JUDr. František Púry, Ph.D. Jak předseda Nejvyššího soudu prof. Pavel Šámal hned v úvodu poznamenal, seminář byl původně zamýšlen spíše jako posezení u kulatého stolu, ale množství přihlášených účastníků jej mile překvapilo a celá akce se rozsahem stala téměř konferencí.



Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…