Soukromé školy zvou na den otevřených dveří

26.10.2012 14:30

Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska pořádá 15. listopadu celorepublikový den otevřených dveří na středních školách.

Soukromé školy zvou na den otevřených dveří
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační fotografie

Cílem tohoto unikátního projektu je seznámit návštěvníky nejen s individuálním přístupem ke studentům, ale také rodinným prostředím, které na privátních institucích panuje, a moderními výukovými prostory. Soukromé školy nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční podporu v podobě školného. Ze zákona si ovšem nesmí rozdělovat zisk, a proto veškeré příjmy investují zpět do vzdělávání. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže studenti mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ vysvětluje Vladimír Kolder, předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska. „Den otevřených dveří pořádaný v jednotném termínu je pro Českou republiku unikátem a dokazuje soudržnost a vzájemnou spolupráci mezi školami, které jsou členy Sdružení,“ dodává Kolder. Více informací na www.soukromeskoly.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…