Soukromníci bojují proti vládní regulaci i během prázdnin

28.07.2015 17:43

Strana soukromníků ČR vstoupila po svém volebním sjezdu do období letních prázdnin s obměněním vedením strany, ale o to intenzivněji v boji proti rozrůstající se státní regulokracii. Soukromníci jsou totiž jedinou politickou stranou od středu do prava v České republice, jejíž kořeny sahají až do období první republiky a která se dnes jednoznačně postavila proti stále posilujícím snahám dnešní agro-levicové vlády zlikvidovat malé a střední podnikatele, zásadním způsobem omezit svobodu každého aktivního obyvatele České republiky a nezřízeným způsobem posílit vliv státu prostřednictvím armády všehoschopných úředníků.

Soukromníci bojují proti vládní regulaci i během prázdnin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bajer, předseda SsČR

„Jasně říkáme, že nebudeme přihlížet postupné likvidaci podnikatelského prostředí v České republice, které má dramatickým způsobem omezit působení živnostníků, OSVČ a malých a středních firem a naopak monopolizovat velké množství průmyslových odvětví ve prospěch vyvolených velkých korporací. Výkonnost české ekonomiky není postavena na hrstce továrníků, ale velkém množství právě drobných firem, které se podílí z 56 % na výkonu české ekonomiky a zaměstnávají 70 % všech zaměstnanců,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR, který povede stranu také do nadcházejících voleb.

„V příštím roce nás čekají krajské a senátní volby a jsem přesvědčen o tom, že je v nich třeba vyslat vládě jasný signál, že nejen malí podnikatelé, ale také jejich rodinný příslušníci a zaměstnanci jsou silně nespokojeni s dnešní vládní politikou a nechtějí jít cestou novodobé totality a estébáckých praktik,“ dodal Rudolf Baránek, 1. místopředseda Strany soukromníků ČR s tím, že strana dnes finalizuje sérií aktivit, kterými se již teď chtějí Soukromníci postavit proti projednávaným novým regulacím a omezováním svobody a principů tržní ekonomiky.

„Stále žijeme v demokratické zemi, a pokud tedy chceme něco zásadně změnit, musíme uspět v demokratických volbách. Jako jediná stavovská strana se otevřeně zastáváme se živnostníků a malých podnikatelů, ale věříme, že naše programové cíle osloví daleko širší spektrum voličů, kteří si ještě dobře pamatují, s jakými ideály jsme během Sametové revoluce cinkali klíčky na náměstích,“ dodal Baránek.

„Jednáme s parlamentními i mimoparlamentními stranami a intenzivně koordinujeme dílčí kroky, které by měly pomoci veřejnosti i zákonodárcům vysvětlit, proč je tak nerozumné přijímat zákony, které by zavedly elektronickou evidenci tržeb nebo úplně zakázaly kouřit třeba i ve venkovských hospodách či dokonce na koncertech pod širým nebem. Úplnou katastrofou je pak zavedení povinných kontrolních hlášení plátců DPH, což považujeme za názornou ukázku toho, jak si neschopný stát, který již dnes má dostatek kontrolních mechanismů, vytváří další regulace a administrativní zátěž pro podnikatele, místo toho, aby se soustředil na skutečný boj proti daňovým únikům,“ komentoval poslední legislativní návrhy Petr Bajer, předseda strany.

Jednou z konkrétních akcí bude demonstrace, kterou připravují společně Soukromníci a Svobodní na 28. října 2015 od 14 hodin na Václavské náměstí a jejímž hlavním motivem by měla být ochrana živnostníků a svobodného podnikání v ČR .

Kontakt:

Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR

e-mail: bajer@soukromnici.cz

mobil: +420 603 436 679

 

Rudolf Baránek, 1. místopředseda Strany soukromníků ČR

e-mail: baranek@soukromnici.cz

mobil: +420 722 710 729 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…