Soutěž Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje už má vítěze pro letošní rok

17.09.2021 9:47 | Tisková zpráva

Letos se konal již 16. ročník soutěže Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje. O tento titul tentokrát bojovalo celkem 25 firem, a to v různých kategoriích. Některé firmy obhájily vítězství z let minulých, zabodovali ale i nováčci. Hlasování přes internet bylo ukončeno 11. září 2021 o půlnoci.

Soutěž Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje už má vítěze pro letošní rok
Foto: Facebook
Popisek: Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje - logo

V kategorii Alkoholické a nealkoholické nápoje zvítězila firma Babiččiny sirupy se svým Sirupem Borůvka. Babiččiny sirupy jsou ručně vyrobené, bez minimální podpory technických vymožeností, bez chemických úprav a konzervantů.

V kategorii Maso a masné výrobky zvítězila společnosti WormUP s.r.o. se svými Křupavými červíky. Tyto horkým vzduchem sušené červíky vyrábí v několika příchutích. Nováček v této soutěži zabodoval s potravinou budoucnosti, která si postupně získává stále více příznivců.

V kategorii Mléko a Mléčné výrobky zvítězila firma František Kejklíček se svým Selským sýrem Ratatouille. Kromě výborných sýrů tato firma nabízí čerstvé mléko a další mléčné výrobky, jako kefíry, tvaroh nebo jogurt.

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72191 lidí

V kategorii Suroviny zvítězila společnost Podnik pro výrobu vajec v Kosičkách s.r.o. a jejich Vejce L15 podestýlka. Tato firma dodává prvotřídní vejce na náš stůl již 40 let, a tak není divu, že jsou mezi lidmi tolik oblíbená.

V kategorii Ovoce, zelenina a výrobky z nich zvítězilo Zemědělské družstvo Dolany se svými Jablky Gala Schniga. Zemědělské družstvo Dolany pěstuje ovoce té nejvyšší jakosti a z něj také vyrábí vynikající ovocné mošty.

V kategorii Pekárenské a cukrářské výrobky zvítězila firma Nožička s.r.o. a jejich Skořičky. Kromě těchto výtečných sušenek vyrábí i kváskový chléb, dorty, makronky nebo třeba plněné loupáky. To vše z prvotřídních surovin od regionálních dodavatelů. A k tomu mají i vlastní značku pražené kávy.

V kategorii Ostatní výrobky zvítězila Včelí farma Rokytník a jejich Rokytnický med lesní květový. Včelí farma Rokytník vyrábí několik druhů nejkvalitnějšího medu, který pochází z průmyslově nezatížené oblasti.

Absolutním vítězem letošního ročníku je firma Nožička s.r.o., která se svými výrobky Skořičky, Semínková cihlička a Královéhradecká káva od Nožičků získala nejvyšší počet hlasů.

„Letos je pro nás velkým úspěchem, že oceňování našich výherců může proběhnout na Královéhradeckých krajských dožínkách, které se konají 18. září v Šimkových sadech, kde se také většina z nich bude prezentovat. Konání letošních dožínek bylo dlouhou dobu ve hvězdách, ale epidemiologická situace je naštěstí příznivá, my se moc těšíme, “ dodává projektová manažerka agrární komory Lenka Kopelentová.

Soutěž je organizována Regionální agrární komorou Královéhradeckého kraje s podporou Královéhradeckého kraje.

Výhercům blahopřejeme a těšíme se na jejich účast a spolupráci i v letech příštích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.