Speciální základka v Chrudimi je díky třem nadacím bezbariérová

13.10.2014 18:12

Chrudimská Speciální základní škola je od pondělí 13. října kompletně bez bariér. Speciální schodišťové plošiny z prvního do druhého patra se škola dočkala díky přispění tří nadací – Nadace Charty 77/Konto Bariéry, Nadace ČEZ a Nadace Agrofert.

Speciální základka v Chrudimi je díky třem nadacím bezbariérová
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Speciální škola, která poskytuje vzdělání žákům s mentálním a kombinovaným postižením, měla už dříve zajištěn bezbariérový vstup do budovy školy a výtah do prvního patra. Chyběl jí však bezbariérový přístup do 2. podlaží. Děti na vozíčku tak nemohly využívat odborné učebny v tomto patře, ale ani hernu a knihovnu. „Bezbariérovost pomůže 10 našim dětem po dětské mozkové obrně. Šest z nich je na invalidním vozíčku. Děti s postižením u nás mají zajištěnou výchovu v přátelském a rodinném prostředí a jsme moc rádi, že díky plošině se teď mohou volně pohybovat po celé škole," řekla ředitelka školy Jitka Činčalová.

Na pořízení speciální schodišťové plošiny se společně složily Nadace Charty 77/Konto Bariéry, Nadace Agrofert a Nadace ČEZ. Všechny tři nadace se podpoře handicapovaných věnují dlouhodobě a škole přispěly celkovou částkou 500 tisíc korun. „Všem třem nadacím moc děkujeme. Bezbariérový přístup do 2. patra školy jsme řešili už dlouho, z vlastních zdrojů jsme si ale takto náročnou investici nemohli dovolit,“ doplnila Jitka Činčalová.

Poskytnuté nadační příspěvky:

Nadace ČEZ 300 tis. Kč
Nadace Charty 77/Konto Bariéry 150 tis. Kč
Nadace Agrofert 50 tis. Kč

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…