Společná kontrolní akce Finanční a Celní správy se zaměřila na kluby

03.12.2018 15:40

V pátek 30. 11. 2018 proběhla společná kontrolní akce Finanční a Celní správy zaměřená na dodržování plnění povinností vyplývajících ze zákona o evidenci tržeb a zákona o povinném značení lihu.

Společná kontrolní akce Finanční a Celní správy se zaměřila na kluby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bar, ilustrační foto

Současně se do kontrolní akce zapojila také Česká obchodní inspekce, která se zaměřila mimo jiné na kontrolu plnění zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Kontrolní akce byla zacílena na kluby, které se snaží zastírat výkon podnikatelské činnosti. V těchto klubech nejsou dodržována pravidla, která by podnikatelé měli respektovat, a která jsou zakotvena ve zmiňovaných právních předpisech (evidence tržeb, zákaz kouření ve vnitřních prostorách, v nichž jsou poskytovány stravovací služby).
V průběhu večerních hodin došlo k prověření 24 provozoven napříč celou ČR (vyjma dvou krajů). V rámci místních šetření provedla Finanční správa 20 kontrolních nákupů. Ve třech případech byla na místě uložena pokuta za porušení evidenční povinnosti. V ostatních případech šetření dosud probíhají. 

Celní správa v rámci výkonu asistenční činnosti zajistila 28 ks rostlin marihuany a vybrala nedoplatky ve výši 16 000 Kč. Na vytipovaných místech byli nasazeni k posílení bezpečnosti služební psi kategorie obranný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …