Společnost DIC získala právo obchodovat na Dubajské diamantové burze

07.07.2014 20:45

V červnu 2014 přijala Dubajská diamantová burza - Dubai Diamond Exchange (DDE) - prezidenta Diamonds International Corporation (DIC) MUDr. Luboše Říhu za svého člena. DIC je již několik let členem a akcionářem nejstarší diamantové burzy v Antverpách, vstupem do DDE však získává právo obchodovat také na Dubajské diamantové burze.

Společnost DIC získala právo obchodovat na Dubajské diamantové burze
Foto: D.I.C.
Popisek: Diamonds International Corporation

DDE je prvním arabským členem Světové federace diamantových burz (WFDB) a jejich členem se může stát pouze obchodník, který v branži působí minimálně dva roky, je bezúhonný a má neposkvrněnou reputaci ve světě diamantového obchodu. Každého zájemce pak navíc musí odsouhlasit představenstvo diamantové burzy. Po získání členství podstupuje člen dvouletou zkušební dobu.

“Tento úspěch je jasným ukazatelem posilování obchodní pozice společnosti DIC ve světovém měřítku, ” řekl prezident DIC MUDr. Luboš Říha.

Mezi výhody členství patří právo prezentování jedince jako „člena Dubajské diamantové burzy“, přístup na obchodní podlaží burzy a právo obchodovat na Dubajské diamantové burze. Členové se pak dále mohou účastnit obchodních mítinků DDE, mají přímý přístup k rozsáhlým kontaktům a možnostem burzy, jako jsou diamantové aukce, nejnovější statistická data a bezpečnostní schránky.

“DIC se tímto stává respektovaným partnerem pro ostatní členy Dubajské diamantové burzy,” dodal MUDr. Luboš Říha.

Jako součást mezinárodního burzovního celku se členové DDE mohou účastnit konferencí (WFDB) a používat stejné obchodní praktiky jako všichni další členové federace diamantových burz.

Poznámka:

Dubajskou diamantovou burzu (DDE) založilo DMCC (Dubai Multi Commodities Centre – Dubajské multikomoditní centrum) v roce 2005, aby dále propagovalo Dubaj jako moderní, zodpovědné tržní prostředí s infrastrukturou a logistikou na světové úrovni.  Sídlem burzy je majestátní mrakodrap zvaný Almas Tower, který patří, při své výšce 363 metrů a 74 patry, k nejvyšším mrakodrapům v Dubaji

Cíle burzy DDE jsou především prosazování zájmů a vývoje průmyslů zaměřených na diamanty, drahé kameny a šperky na Blízkém východě. Dále pak dodržování spravedlivých a férových principů a vymýcení nekalých obchodních praktik. DDE kromě toho usiluje o úzkou spolupráci s vládními agenturami Spojených Arabských Emirátů a se zahraničím s cílem zajistit ekonomický a etický blahobyt výše uvedených průmyslů.

Světová federace diamantových burz (WFDB) byla založena v roce 1947 a poskytuje právní rámec mezinárodnímu obchodu s diamanty. WFDB se schází za účelem schvalování pravidel závazných pro členy diamantových burz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…