Společnost Labyrint Bohemia, o. p. s. slaví s projektem iQpark úspěchy

09.08.2012 12:28

Projekt iQpark je interaktivním zábavně naučným science centrem, majícím za sebou osm let úspěšné práce v oblasti interaktivního vzdělávání. V roce 2011 byla dokončena druhá etapa jeho výstavby a od této doby na ploše 3000 m2 nabízí návštěvníkům stovky exponátů, díky kterým má veřejnost možnost poznat fyzikální zákony v praxi.

Společnost Labyrint Bohemia, o. p. s. slaví s projektem iQpark úspěchy
Foto: Archiv
Popisek: iQpark Liberec - logo

Expozice iQparku však není zaměřena pouze na oblast fyziky. Své zastoupení zde najde i biologie, geografie, logika a další vědní obory. Krom experimentování s exponáty nabízí iQpark i další atraktivní činnosti. Pro veřejnost jsou pořádány tematické science show, ve kterých probíhají experimenty s ohni, plyny, elektrostatikou, s tekutým dusíkem a dalšími zajímavostmi. Návštěvníci jsou zde vtaženi do děje a pod vedením lektorů experimentují přímo na scéně. Další populární činností jsou interaktivní workshopy, kde je nabízena možnost vyzkoušet si atraktivní činnosti, jakými jsou mimo jiné výroba parfémů, práce veterináře, kyanotypie, destilace silic či výroba svíček.

iQpark však navštěvují i školy, které využívají pestré nabídky lektorských programů, kde se žáci formou aktivizačních činností seznamují s vybranými oblastmi učební látky. Světlo světa zde spatřil i vzdělávací projekt Science Gate, jenž je velmi úspěšný a jehož výstupem je krom jiného i publikační činnost – Sborník pokusů a aktivit. Nově je realizován projekt Zručná věda, o který je již nyní mezi školami velký zájem. Další nedílnou součástí působnosti iQparku je pořádání putovních výstav a účast na externích akcích, převážně výstavách, festivalech či veletrzích.

Nespornou výhodou pro návštěvníka science centra je situování iQparku nejen do atraktivního prostředí Jizerských hor a do kulturních možností města Liberce, které je hojně využíváno turisty v letní a zimní sezóně, ale i do objektu zábavního komplexu Centrum Babylon, který disponuje ubytovací kapacitou.

Nové Science Centrum na obzoru!

Úspěchem iQparku se ale společnost Labyrint Bohemia, o. p. s. rozhodně nenechala ukolébat a tak dne 28. března roku 2014, ne náhodou je to Den učitelů, bude otevřeno nové, právě vznikající science centrum iQlandia s tematickými expozicemi se stovkami exponátů, laboratořemi, planetáriem a s mnoha dalšími zajímavostmi světa vědy a techniky. Slavnostního poklepání základního kamene, které proběhlo dne 16. června 2012, se krom jiných vážených hostů zúčastnili i náš první astronaut Vladimír Remek, náměstkyně ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ing. Eva Bartoňová, statutární náměstkyně hejtmana Libereckého kraje Ing.Lidie Vajnerová a MUDr. Přemysl Sobotka, první místopředseda senátu ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…