Společnost Lagardere Travel Retail se zavazuje, že nejpozději do roku 2025 přestane používat vejce od nosnic chovaných v klecích.

16.01.2018 16:00

Společnost Lagardere Travel Retail se zavazuje, že nejpozději do roku 2025 přestane v rámci svých konceptů/řetězců po celém světě distribuovat veškeré produkty obsahující vejce nebo výrobky z vajec od nosnic chovaných v klecích.

Společnost Lagardere Travel Retail se zavazuje, že nejpozději do roku 2025 přestane používat vejce od nosnic chovaných v klecích.
Foto: pixabay.com
Popisek: Slepice - ilustrační foto

Toto rozhodnutí bylo přijato jednohlasně všemi filiálkami Skupiny Lagardère Travel Retail a týká se všech jejích restaurací a prodejen na nádražích a letištích v Evropě, v Severní Americe, na Středním a Dálném východě, Indii, Austrálii a Oceánii. Italská a německá filiálka společnosti Lagardère Travel Retail již vejce nosnic chovaných v klecích neodebírají a využívají výhradně chovy mimo klec.

„Toto rozhodnutí jsme učinili, abychom splnili náš závazek nabízet cestujícím produkty té nejvyšší kvality. Lagardère Travel Retail děkuje organizaci L214 za její vytrvalost, která měla velký podíl na výrazném zlepšení podmínek chovu zvířat,“ říká Dag Rasmussen, generální ředitel společnosti Lagardère Travel Retail.

Tento důležitý krok je součástí stále aktivnější snahy společnosti Lagardère Travel Retail o prosazení trvale udržitelného rozvoje na celém světě. Skupina uvažuje o rozšíření zásad tohoto rozhodnutí na další kategorie produktů.

Alexandria Beck, manažerka organizace Open Wing Alliance, dodává: „Členové organizace Alliance Open Wing (L214 ve Francii) blahopřejí společnosti Lagardère Travel Retail k přijetí závazku vyloučit celosvětově ze svého zásobovacího řetězce produkty pocházející z nedůstojných podmínek chovu. Vzhledem k tomu, že je Lagardère Travel Retail světovým leaderem a průkopníkem v sektoru maloobchodního prodeje v cestovním ruchu, vytváří toto její rozhodnutí novou normu platnou pro maloobchodní prodej v cestovním ruchu po celém světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…