Společnost Pražské služby varuje před falešnými popeláři

24.09.2013 20:27

V uplynulých týdnech byly zaznamenány případy, kdy dvojice mužů v popelářských oděvech oslovovala občany obcí Černošice a Sulice s prosbou o finanční příspěvek na pohřeb jejich spolupracovníka. Společnost Pražské služby rozhodně odmítá, že by mohlo jít o její zaměstnance.

Společnost Pražské služby varuje před falešnými popeláři
Foto: Pražské služby
Popisek: Pražské služby

"Zaměstnanci společnosti Pražské služby mají jakékoliv podobné aktivity výslovně zakázány a porušení tohoto zákazu je tvrdě postihováno," uvedl mluvčí společnosti Pražské služby Julián Záhorovský.

K variantě, že šlo o podvodníky, kteří se za popeláře jen vydávali, se přiklání i starosta obce Sulice Petr Čuřík. "Považujeme za nepravděpodobné, aby se jednalo o pracovníky Pražských služeb, které známe i osobně a víme, že jde o spolehlivé lidi," uvedl.

Mluvčí Záhorovský upozorňuje, že případy falešných popelářů, žádajících o peníze, se objevily i v minulosti. "Výskyt těchto podvodníků už byl hlášen i v minulých letech. Nejaktivnější bývají zejména v zimě, v období před Vánocemi. Doporučuji všem, kteří by se s nimi ocitli v kontaktu, aby okamžitě upozornili policii," uzavírá Záhorovský.

Mgr. Julián Záhorovský
tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Policista roku 2023

11:44 Policie ČR: Policista roku 2023

V průběhu dnešního večera proběhl na Pražském hradě již 24. ročník prestižní ankety POLICISTA ROKU. …