Společnost SAP zaměstná osoby s autismem

24.05.2013 10:00

Společnost SAP oznámila, že hodlá zaměstnat osoby s autismem, a to jako programátory, specialisty kontroly kvality nebo odborníky na testování softwaru. SAP vidí v těchto lidech potenciál a u celé řady z nich schopnosti a nadání pro práci v informačních technologiích.

Společnost SAP zaměstná osoby s autismem
Foto: Archiv
Popisek: SAP

SAP bude na zaměstnávání autistů spolupracovat s organizací Specialisterne, která je světovým lídrem ve vyhledávání talentů a specializuje se právě na skupinu osob s touto poruchou a jejich uplatnění.

Této globální iniciativě předcházel pilotní projekt. V Indii již pracuje 6 lidí trpících autismem na testování sady podnikových aplikací SAP Business Suite a v Irsku dalších 5. Ukazuje se, že jejich působení má pozitivní vliv na růst produktivity práce celého týmu. Nyní bude projekt pokračovat v Kanadě, USA a Německu a dále v ostatní zemích.

„Inovace nejčastěji přichází od lidí, kteří myslí odlišně. A jen díky zaměstnávání lidí s jiným pohledem na věc může být společnost SAP připravena na výzvy 21. století,“ řekla Luisa Delgado, členka představenstva SAP.

Společnost SAP kromě jiného nedávno vyvinula aplikaci s názvem Bol, která pomáhá při vzdělávání dětí s autismem. Učí je pochopit a rozpoznávat každodenní objekty a procesy za použití zrakových a sluchových vjemů a okamžitých rekcí. Odhaduje se, že přibližně 1 % světové populace má poruchu autistického spektra.

Více informací najdete zde: http://www.sap.com/news-reader/index.epx?articleID=20938

O společnosti SAP

SAP, lídr trhu s aplikačním softwarem, pomáhá podnikům a organizacím všech oborů a velikostí lépe fungovat a dosahovat svých cílů. SAP umožňuje lidem a organizacím pracovat společně mnohem efektivněji a využívat podnikové informace tak, aby byli neustále před konkurencí. Přitom nezáleží na tom, zda je SAP využíván ve skladě nebo podnikové prodejně, na mobilních zařízeních nebo klasických počítačích, na pracovišti zákaznické podpory nebo v kanceláři představenstva. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají již více než 232 000 zákazníků dosahovat vyšších zisků, zajistit si udržitelný růst a přizpůsobovat se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1000 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…