Společnost pro ranou péči: Sbírka vynesla rodinám dětí s postižením 159 000 korun

11.08.2014 14:19

Výtěžek sbírky nás potěšil a je dobrou zprávou i pro rodiny: pokud se rozhodnou vychovávat dítě doma, nezůstanou i díky sbírce bez pomoci…“říka Mgr.Pavla Matyášová předsedkyně Společnosti pro ranou péči.

Společnost pro ranou péči: Sbírka vynesla rodinám dětí s postižením 159 000 korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kojenec

Částkou 159 367,- Kč podpořila veřejnost od 25. 11. 2013 do 30. 6. 2014 neziskovou organizaci Společnost pro ranou péči, která pomáhá rodinám, ve kterých se narodilo dítě s postižením nebo dítě s ohroženým vývojem. Společnost pro ranou péči provází rodiny v obtížné životní situaci a usiluje o to, aby mohly vychovávat dítě v jeho přirozeném domácím prostředí.

Je skvělé, že lidé přispěli na sbírkový účet Společnosti pro ranou péči a podpořili tím rodiny, které využívají službu rané péče. Poradci rané péče vyjíždí do rodin a jejich domovů po individuální domluvě. K překonávání nejrůznějších vzdáleností plně využívají auto, které je pro provoz této terénní služby nezbytné. Poradci s sebou vozí často rozměrné pomůcky a hračky, které pomáhají dětem s postižením v rozvoji jejich dovedností a schopností.  

Částka 159 367,- Kč byla z velké části využita právě k zakoupení automobilu, který bude s poradcem a specialistou na zrak dojíždět do našich rodin a vyhodnocovat úroveň zrakových schopností u dětí a podporovat jejich psychomotorický vývoj na území celé republiky. Automobil využijeme i při rozvoji rané péče v Karlovarském kraji. Za zbytek financí nakoupíme pomůcky, které byly v polovině roku odcizeny z pracoviště v Olomouci. Tyto pomůcky slouží ke stimulaci nejmenších dětí.

Na nové auto přispěla i Nadace pro obnovu a rozvoj Michala Voráčka částkou 100 000 Kč, za což jí patří velký dík.

Patronem první sbírky Společnosti pro ranou péči se stal stříbrný olympionik a mistr světa ve vodním slalomu Vavřinec Hradilek. Děkujeme za jeho nasazení ve sportu, i za jeho podporu sbírky.

Největší poděkování patří i všem lidem, kteří přispěli jakoukoliv částkou Společnosti pro ranou péči na sbírkový účet, do sbírkových pokladniček nebo v rámci Mikulášské sbírky. Díky takovým lidem můžeme pomoci zase o něco více rodinám a dětem s postižením.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…