Společnost pro ranou péči opět slaví 25 let profesionální rané péče v České republice tentokráte osvětovou kampaní

09.11.2015 14:56

Záměrem 8.ročníku listopadové kampaně „Týden rané péče“ je zejména rozšíření povědomí o rané péči. Raná péče je služba, která pomáhá rodinám překonávat těžké situace při výchově dítěte s postižením. Cílem je pomoci rodinám vytvořit takové podmínky, aby mohlo jejich dítě vyrůstat v domácím prostředí a rodina nemusela přistoupit k ústavní péči.

Společnost pro ranou péči opět slaví 25 let profesionální rané péče v České republice tentokráte osvětovou kampaní
Foto: red
Popisek: Týden rané péče - ilustrační foto

Slogan letošního ročníku „Krok za krokem. Provázíme rodiny už 25 let “ se snaží poukázat na to, že služba rané péče během čtvrtstoletí pomohla již desítkám rodin napříč republikou.

Kampaň osvětového charakteru proběhne v týdnu od 9. - 15.11.2005. Na mnoha místech České republiky se v rámci diskusních fór, kulatých stolů, akcí pro děti, dní otevřených dveří či on-line poradenství dozvíte  zajímavé informace o potřebách rodin dětí s postižením i o rané péči samotné.

Nenechte si ujít akce právě ve vašem regionu. V Ostravě na Vás čeká ve středisku Společnosti pro ranou péči zážitkový program Kafe jinak aneb Jak chutná káva nevidomým, kde si vyzkoušíte pití kávy poslepu.

V Českém Krumlově můžete v úterý 10.11. využít zdarma  Screeningové vyšetření zraku pro děti od 0,5 do 7 let v  Rodinném centru Krumlík.

Středisko rané péče Educo Zlín z.s. připravilo Prezentační výstavu fotografií k 10. výročí založení Educa v pasáži nákupního centra Centro Zlín – Malenovice.

Ve Vrchlabí se dozvíte, jak si hrají nevidomé děti. Středisko Světlo ve Vrchlabí Pracoviště rané péče Vám představí speciální hračky a pomůcky, které jsou používány pro práci s dětmi v rodinách. Raná péče, Portimo, o.p.s. pro Vás v Novém Městě na Moravě chystá přednášku na téma "Sociální dovednosti dětí s poruchou autistického spektra".

 U kulatého  stolu se v Olomouci na téma „Multidisciplinární spolupráce při práci s rodinami s ohroženým vývojem se zdravotním postižením v Olomouckém kraji“ setkají dětští lékaři z oboru neurologie, neonatologie, pediatrie a genetiky a dále pak dětská centra, poskytovatelé sociálních služeb, speciálně-pedagogická centra a pracovníci OSPODu.

Další zajímavé nabídky na akce konané v Týdnu rané péče naleznete na webových stránkách www.ranapece.cz

Ke spolupráci v rámci Týdne rané péče se přihlásilo již 24 pracovišť rané péče z různých regionů České republiky.

„Spolupracujeme již tradičně, nejen střediska rané péče mezi sebou, ale přidávají se k nám i dobrovolníci, studenti, sponzoři, významné osobnosti, herci a vědci. V minulosti se ke kampani přidala mateřská centra, porodnice, divadla, internetové servery, vydavatelství… To nás těší a je to dobrá zpráva rodinám: pokud se rozhodnou vychovávat dítě doma, nezůstanou bez pomoci…“ říká předsedkyně Společnosti pro ranou péči Mgr. Pavla Matyášová.

Společnost pro ranou péči, Klimentská 2, Praha 1, 110 00, 777 235 630,
224 826 658, centrum@ranapece.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…