Společnosti Lenovo a EMC vytvořily společný podnik LenovoEMC

11.01.2013 9:09

Společnosti Lenovo a EMC Corporation dnes oznámily, že završily vytvoření společného podniku LenovoEMC Ltd. Tento záměr, který spadá do širšího strategického partnerství v oblasti standardizovaných serverů a síťových úložných řešení, firmy představily v srpnu 2012.

Společnosti Lenovo a EMC vytvořily společný podnik LenovoEMC
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Nový společný podnik využívající základní aktiva divize EMC Iomega nabídne pod společnou značkou úložná řešení NAS (network attached storage) zákazníkům z řad distribuovaných podniků, vzdálených poboček a malých a středních firem.

„Lenovo má renomé jedné z nejrychleji rostoucích technologických společností na světě, Iomega je tradičním lídrem v oblasti síťových úložných řešení. Jejich společný podnik tak má všechny předpoklady využít příležitosti k růstu a podnítit inovace na trhu řešení NAS pro malé a střední firmy,“ hodnotí Eric Arcese, prezident a generální ředitel společnosti LenovoEMC Ltd. „Když teď společný podnik vznikl, vnímáme opravdovou příležitost a s nadšením budeme spolupracovat s našimi partnery a zákazníky na upevnění vedoucí pozice společnosti LenovoEMC Ltd na rychle rostoucím globálním trhu úložišť pro tyto typy klientů.“

Portfolio síťových úložišť Iomega zahrnuje stolní i věžové modely a produkty určené k montáži do racků, jejichž kapacita se pohybuje od bezdiskových verzí (0 TB) až po 48 TB. Řešení NAS od společnosti Iomega obsahují oceňovaný operační systém EMC® LifeLine™, který spojuje špičkové funkce a výhody se snadným ovládáním přizpůsobeným na míru uživatelům v malých firmách, vzdálených firemních pobočkách, datových centrech jednotlivých oddělení a v podobných prostředích. Tyto možnosti poskytují ideální prostor k rozšíření úložiště na oceňované servery a pracovní stanice ThinkServer a ThinkStation nabízené společností Lenovo.

Nový společný podnik společností Lenovo a EMC Corporation doplňuje jejich globální strategické partnerství, které zahrnuje rovněž program rozvoje serverové technologie x86 nebo vztah výrobce OEM a distributora pro úložná řešení EMC.

Akcionáři podniku LenovoEMC Ltd jsou společnosti EMC a Lenovo s tím, že Lenovo drží majoritní podíl. Popsané partnerství není pokládáno za zásadní pro příjmy za finanční rok v žádné ze společností.

O společnosti Lenovo

Lenovo je společnost s obratem 30 miliard dolarů, jež působí v oboru osobních technologií. Je jedním ze dvou největších globálních výrobců osobních počítačů a své produkty poskytuje zákazníkům ve více než 160 zemích. Lenovo staví své podnikání na produktových inovacích, vysoce efektivním globálním dodavatelském řetězci a na realizaci silné strategie. Vytváří díky tomu výjimečně konstruované osobní počítače a zařízení pro mobilní přístup k internetu.

Společnost, která vznikla po akvizici divize osobních počítačů společnosti IBM skupinou Lenovo Group, vyvíjí, vyrábí a nabízí spolehlivé, vysoce kvalitní, bezpečné a snadno ovladatelné technologické produkty a služby. V jejích produktových řadách najdeme legendární počítače pro obchodní účely pod značkou Think a spotřebitelské počítače značky Idea, ale také servery, pracovní stanice a skupinu mobilních internetových zařízení včetně tabletů a smartphonů.

Nejdůležitější výzkumná střediska společnosti Lenovo se nacházejí v japonském Yamatu, v Pekingu, Šanghaji a Šenzenu v Číně a v Raleighu v Severní Karolíně. Další informace najdete na webu www.lenovo.com.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…