Společnosti Lenovo a EMC vytvořily společný podnik LenovoEMC

11.01.2013 9:09

Společnosti Lenovo a EMC Corporation dnes oznámily, že završily vytvoření společného podniku LenovoEMC Ltd. Tento záměr, který spadá do širšího strategického partnerství v oblasti standardizovaných serverů a síťových úložných řešení, firmy představily v srpnu 2012.

Společnosti Lenovo a EMC vytvořily společný podnik LenovoEMC
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Nový společný podnik využívající základní aktiva divize EMC Iomega nabídne pod společnou značkou úložná řešení NAS (network attached storage) zákazníkům z řad distribuovaných podniků, vzdálených poboček a malých a středních firem.

„Lenovo má renomé jedné z nejrychleji rostoucích technologických společností na světě, Iomega je tradičním lídrem v oblasti síťových úložných řešení. Jejich společný podnik tak má všechny předpoklady využít příležitosti k růstu a podnítit inovace na trhu řešení NAS pro malé a střední firmy,“ hodnotí Eric Arcese, prezident a generální ředitel společnosti LenovoEMC Ltd. „Když teď společný podnik vznikl, vnímáme opravdovou příležitost a s nadšením budeme spolupracovat s našimi partnery a zákazníky na upevnění vedoucí pozice společnosti LenovoEMC Ltd na rychle rostoucím globálním trhu úložišť pro tyto typy klientů.“

Portfolio síťových úložišť Iomega zahrnuje stolní i věžové modely a produkty určené k montáži do racků, jejichž kapacita se pohybuje od bezdiskových verzí (0 TB) až po 48 TB. Řešení NAS od společnosti Iomega obsahují oceňovaný operační systém EMC® LifeLine™, který spojuje špičkové funkce a výhody se snadným ovládáním přizpůsobeným na míru uživatelům v malých firmách, vzdálených firemních pobočkách, datových centrech jednotlivých oddělení a v podobných prostředích. Tyto možnosti poskytují ideální prostor k rozšíření úložiště na oceňované servery a pracovní stanice ThinkServer a ThinkStation nabízené společností Lenovo.

Nový společný podnik společností Lenovo a EMC Corporation doplňuje jejich globální strategické partnerství, které zahrnuje rovněž program rozvoje serverové technologie x86 nebo vztah výrobce OEM a distributora pro úložná řešení EMC.

Akcionáři podniku LenovoEMC Ltd jsou společnosti EMC a Lenovo s tím, že Lenovo drží majoritní podíl. Popsané partnerství není pokládáno za zásadní pro příjmy za finanční rok v žádné ze společností.

O společnosti Lenovo

Lenovo je společnost s obratem 30 miliard dolarů, jež působí v oboru osobních technologií. Je jedním ze dvou největších globálních výrobců osobních počítačů a své produkty poskytuje zákazníkům ve více než 160 zemích. Lenovo staví své podnikání na produktových inovacích, vysoce efektivním globálním dodavatelském řetězci a na realizaci silné strategie. Vytváří díky tomu výjimečně konstruované osobní počítače a zařízení pro mobilní přístup k internetu.

Společnost, která vznikla po akvizici divize osobních počítačů společnosti IBM skupinou Lenovo Group, vyvíjí, vyrábí a nabízí spolehlivé, vysoce kvalitní, bezpečné a snadno ovladatelné technologické produkty a služby. V jejích produktových řadách najdeme legendární počítače pro obchodní účely pod značkou Think a spotřebitelské počítače značky Idea, ale také servery, pracovní stanice a skupinu mobilních internetových zařízení včetně tabletů a smartphonů.

Nejdůležitější výzkumná střediska společnosti Lenovo se nacházejí v japonském Yamatu, v Pekingu, Šanghaji a Šenzenu v Číně a v Raleighu v Severní Karolíně. Další informace najdete na webu www.lenovo.com.

O společnosti EMC

Společnost EMC Corporation je globálním lídrem, který umožňuje firmám a poskytovatelům služeb transformovat jejich každodenní fungování a poskytovat IT jako službu. Základem této transformace je cloud computing. Prostřednictvím inovativních produktů a služeb společnost EMC urychluje přechod ke cloud computingu, a napomáhá tak IT oddělením ukládat, spravovat, chránit a analyzovat jejich nejcennější aktiva – informace – dynamičtějším, důvěryhodnějším a nákladově efektivnějším způsobem.

Společnost EMC Czech Republic je tuzemskou pobočkou americké společnosti EMC Corporation, vedoucí světové firmy v oblasti produktů, služeb a řešení pro ukládání a správu informací. V České republice je EMC zastoupena od roku 1999 a mezi její klienty patří mimo jiné přední české telekomunikační společnosti a finanční instituce. Informace o produktech a službách společnosti EMC naleznete na adrese www.emc.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…