Spolek Litvínov patří občanům se zajímal o projekt spalovny

03.02.2017 11:19

Setkání s několika členy spolku „Litvínov patří občanům“ uspořádala v druhé půlce ledna společnost United Energy. Cílem setkání byla prezentace projektu EVO-Komořany a rozptýlení obav členů spolku z plánované výstavby zařízení pro energetické využívání odpadu (EVO). Mezi přítomnými byl například i zastupitel města Litvínov a kandidát do Senátu Parlamentu ČR MUDr. Jiří Biolek.

Spolek Litvínov patří občanům se zajímal o projekt spalovny
Foto: Archiv UE.
Popisek: Teplárna United Energy.

Projekt spalovny komunálního odpadu představil technický ředitel teplárenské společnosti Petr Mareš. Součástí prezentace byla i prohlídka stávajícího energetického zdroje.

Hosté byli seznámeni s parametry připravovaného zařízení, se současným stavem realizace i se stavem podobných zařízení a s řešením odpadového hospodářství i jinde ve světě. Mezi dotazy byl především zájem o čištění spalin a hodnoty jejich výstupu ze zařízení, svoz komunálního odpadu a změny nakládání s ním v souvislosti s EVO.

Účastníci prezentace kvitovali především argument, že spalováním odpadu bude ušetřeno uhlí, jehož těžba Litvínov bezprostředně ohrožuje, neboť Spolek „Litvínov patří občanům“ právě z tohoto důvodu aktivně vystupuje za zachování limitů těžby.

„Většina obav z výstavby zařízení spalovny komunálního odpadu v Komořanech souvisí s neznalostí problematiky. Věřím, že setkání pomohlo vyjasnit řadu otázek, které členy spolku trápily“, řekl k akci Mareš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…