Spolupráce mezi ÚOHS a Právnickou fakultou UPOL prospěje studentům i státní správě

15.10.2021 7:33 | Tisková zpráva

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna a děkan Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Václav Stehlík dnes svými podpisy stvrdili memorandum o navázání vzájemné spolupráce mezi oběma institucemi.

Spolupráce mezi ÚOHS a Právnickou fakultou UPOL prospěje studentům i státní správě
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Předseda ÚOHS při této příležitosti uvedl, kde spatřuje benefity vzájemných vztahů: „Chceme rozvíjet vzájemnou spolupráci tak, aby z ní měly prospěch obě strany, tedy jak Úřad při efektivním vymáhání soutěžních pravidel, tak právnická fakulta při výchově studentů a ve vědecké činnosti.“

„Naše fakulta se hodlá na soutěžní právo specializovat a do budoucna plánujeme otevření centra, které se bude tímto právním odvětvím zabývat. Z tohoto pohledu je tedy úzká spolupráce s Úřadem velice přínosná,“ řekl po podpisu děkan Václav Stehlík.

Spolupráce mezi ÚOHS a fakultou se bude odehrávat v několika rovinách. Zástupci obou institucí se budou účastnit pořádaných seminářů, přednášek, konferencí a školení. Obě strany budou také podporovat vzájemnou odbornou konzultační činnost, např. v otázkách analýzy rozhodovací praxe, judikatury či jejich kritické reflexe, diskusí ohledně přípravy nových právních předpisů a jejich novelizací. V těchto oblastech se předpokládá též společné zapojení do odborných projektů a sdílení informací o nich. ÚOHS dále nabídne studentům magisterských i doktorských studijních programů možnost dlouhodobých stáží, případně i řádná pracovní místa pro absolventy.

Pro Úřad se jedná o další krok v navazování blízkých kontaktů s akademickou sférou. Pod vedením předsedy Petra Mlsny již byla v tomto roce podepsána obdobná memoranda o spolupráci s Masarykovou univerzitou v Brně i s její právnickou fakultou a rovněž s Univerzitou Karlovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…