Správa NP Šumava omezuje činnost úřadu a uzavírá budovy pro veřejnost

16.03.2020 21:14

Hlavní budova Správy NP Šumava ve Vimperku, budova Správy CHKO v Horní Plané a v Sušici, ale i všechny budovy Územních pracovišť a ubytovny jsou od 16. března až do odvolání pro veřejnost uzavřeny.

Správa NP Šumava omezuje činnost úřadu a uzavírá budovy pro veřejnost
Foto: NP a CHKO Šumava
Popisek: NP a CHKO Šumava

Správa tak reaguje na rozhodnutí Vlády ČR, která v České republice vyhlásila karanténu. Zásadní je omezit styk mezi lidmi na minimum, proto veřejnosti uzavíráme všechny budovy. Jen odbory státní správy NP Šumava a správy CHKO Šumava budou omezeně přístupné pro ta nejdůležitější jednání a to pouze ve středu v době od 14:00 do 17:00 hod. Je však nutností předem si domluvit schůzku telefonicky u vedoucích odborů.

Ing. Jiří Dolejší, vedoucí státní správy NP Šumava
Tel: 388 450 223
Mobil: 731 530 506 E-mail: jiri.dolejsi@npsumava.cz

Ing. Silvie Havlátková, vedoucí CHKO Šumava
Tel: 388 450 245
Mobil: 731 530 300 E-mail: silvie.havlatkova@npsumava.cz

„Přesto velmi prosíme, aby veřejnost zvážila potřebnost případných žádostí a co nejvíce využívala telefonické nebo elektronické komunikace s našimi úředníky. Chod úřadu jako takového však přerušen není a všechny započaté správní úkony, včetně lhůt probíhají standardně,“ vysvětluje mluvčí Správy Národního parku Šumava Jan Dvořák.

„Zároveň jsme uzavřeli všechny naše ubytovny a pozastavili jsme rezervační systém pro ubytování do konce dubna letošního roku. Omezili jsme veškerá interní jednání a porady v budovách Správy. U těch zaměstnanců, u kterých to povaha jejich práce umožňuje, jsme nařídili práci z domova. Pochopitelně jsou zrušeny všechny plánované programy pro veřejnost,“ dodává.

Strážci se ale na území národního parku a CHKO Šumava budou pohybovat bez omezení a budou vykonávat svoji informační a strážní činnost. Hasičská jednotka sdružená s obecními jednotkami obcí je také zcela funkční a rovněž práce v lesích nijak omezovány nebudou.

„V současnosti dokončujeme uzavírání rámcových smluv na práce v lesích s přihlášenými dodavateli. To by mělo být hotové do konce tohoto týdne, nejpozději však v týdnu příštím. Následně budou územní pracoviště NP Šumava vyhlašovat jednotlivé minitendry, které poběží standardně. To vše se děje elektronicky, jen podpisy jednotlivých smluv budeme řešit dle aktuální situace a na základě individuálních domluv s dodavateli,“ sděluje náměstek ředitele Správy NP Šumava Jan Kozel.

Stále platí uzavření všech informačních a návštěvnických center Národního parku Šumava a to včetně výběhů s jeleny, rysy a vlky. Blížící se termín spuštění registrace na splouvání Teplé Vltavy 1. dubna zatím zůstává v platnosti.

„Jedná se totiž pouze o elektronickou registraci s tím, že první den splouvání je plánován, jako každý rok, až na 1. května. Podobně je to i s přípravou programu Průvodci divočinou, v současnosti připravujeme letošní podobu průvodcovaných vycházek do šumavské divočiny a registrace by měla být spuštěna v polovině května,“ říká Jan Dvořák.

Veškeré informace, omezení, ale i kontakty jsou k dispozici na oficiálním webu Správy Národního parku Šumava (ZDE).

„Chci tímto poděkovat zaměstnancům i veřejnosti za dodržování všech nastavených pravidel. Zároveň přeji všem pevné zdraví a také co nejvíce optimismu v této nelehké době. Věřím, že brzy pomine,“ zakončuje ředitel Správy Národního parku Šumava Pavel Hubený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…