Správa státních hmotných rezerv: Brífink k extrémnímu suchu ve skladu v Čachovicích

16.08.2018 7:35

Dne 14.8.2018 se konal ve skladu v Čachovicích tiskový brífink k tématu extrémního sucha a využití pohotovostních zásob Správy jako pomoc městům a obcím postižených suchem.

Správa státních hmotných rezerv: Brífink k extrémnímu suchu ve skladu v Čachovicích
Foto: SSHR
Popisek: Brífink SSHR k extrémnímu suchu

Brífinku se zúčastnili předseda SSHR Pavel Švagr, Petr Kutálek, bezpečnostní ředitel MZe a Antonín Kuchař, předseda Bezpečnostní komise Svazu měst a obcí a zároveň místostarosta města Kyjov. Novináři si prohlédli sklady v Čachovicích, kde má Správa rezerv pohotovostní zásoby na sucho a povodně uskladněny. Pokud obec nebo město požádá, tak je Správa v co nejkratším možném čase schopna vydat buď cisterny na pitnou vodu, nebo mobilní úpravny vody.

„Za poslední tři roky jsme půjčili techniku desetkrát. Letos už jsme půjčili jedenáct kusů techniky do obce Píšť v Moravskoslezském kraji, další technika je v Žumberku na Pardubicku, cisterny si půjčují v Seči, u Dobříše na Příbramsku máme úpravnu vody,“ řekl předseda SSHR Pavel Švagr.

„Ne všude se tyto informace ke starostům dostaly. Přitom vysychají zdroje, a hlavně menší obce nemají k dispozici vlastní nebo hasičské cisterny,“ dodal předseda bezpečnostní komise Svazu měst a obcí Antonín Kuchař.

Obce většinou žádají o zapůjčení cisteren na pitnou vodu, které mají kapacitu 2,4 až 3,2 metru krychlového.  Nejvíce techniky si letos na jaře zapůjčila obec Píšť v Moravskoslezském kraji. Jednalo se o dvě autocisterny (o objemu 8 m3), dva přívěsy a sedm kontejnerů na pitnou vodu.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…