Správa státních hmotných rezerv: Další provizorní mosty pro Ukrajinu

04.12.2022 20:58 | Tisková zpráva

SSHR posílá na Ukrajinu další pomoc. Tentokrát jsou to dva provizorní mosty. Každý se může sestavit až do délky 36 metrů. Dopravu zajišťují hasiči. Už na jaře na Ukrajinu dva podobné mosty poslali.

Správa státních hmotných rezerv: Další provizorní mosty pro Ukrajinu
Foto: SSHR
Popisek: SSHR

V Česku tyto těžké mostové soupravy využíváme například po povodních, když je někde stržený most a je potřeba rychle zajistit dopravu a zásobování v této odříznuté lokalitě.

Od začátku války na Ukrajině jsme tam poslali zásoby v hodnotě 260 mil. Kč. Jednalo se například o několik provizorních mostů, dále pak 127 tun trvanlivých potravin, přes tisíc palet zdravotnického materiálu a nebo přes 1 milion kusů ochranných pomůcek.

Pokud jde o zdravotnický materiál, tak to byly hlavně lůžka, držáky na infuze, kolečková křesla, oblečení pro doktory, matrace, polštáře, povlečení, obvazový materiál a zdravotnické stříkačky a jehly.

Už teď se jedná o největší humanitární pomoc v historii českých rezerv, která je logisticky velmi náročná. Vypravili jsme desítky železničních vagónů a ve spolupráci s hasiči také desítky nákladních aut, abychom tam tyto zásoby dovezli. A tato pomoc bude samozřejmě ještě pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…