Správa železnic: Další nádraží ve Středočeském kraji prošla obnovou

17.10.2020 17:18

Správa železnic dokončuje opravy dalších čtyř nádražních budov ve Středočeském kraji. Zatímco ve Voticích a Lysé nad Labem už jsou práce u konce, ve Zbečnu a v Novém Strašecí uvidí cestující opravené prostory začátkem listopadu.

Správa železnic: Další nádraží ve Středočeském kraji prošla obnovou
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Jmenovaná místa se tak zařadí mezi 31 výpravních budov, které Správa železnic ve středních Čechách od roku 2016 zrevitalizovala. Dalších 14 objektů je v realizaci a 11 se připravuje. Celková částka, která do budov v tomto kraji od poloviny roku 2016 zatím směřovala, překračuje jednu miliardu korun.

Ve Voticích došlo k opravě pláště výpravní budovy, výměně oken a dveří, obnově veřejně přístupných prostor a elektroinstalace. Nádraží získalo nový venkovní mobiliář a přístupové cesty. „V rámci zakázky, kterou jsme ukončili 30. září, se také připravila plocha pro osazení nových mobilních veřejných WC se zástěnou z tahokovu. Celkové náklady činí 8,15 milionu korun,“ uvedl ředitel Oblastního ředitelství Praha Vladimír Filip.

K obdobným úpravám se přistoupilo i v Lysé nad Labem, kde oprava za 10,2 milionu korun skončila na přelomu září a října. Budova získala novou barevnou fasádu a střechu. Vyměnila se okna a dveře, chodníky před nádražím a pod přístřeškem stavbaři předláždili. Ve venkovních prostorách přibyly také nové lavičky a odpadkové koše.

„Snahou opravy výpravní budovy ve Zbečnu je navázat na úspěšně dokončenou opravu nádraží v nedalekém Nižboru a zachovat vzhledem k charakteru této tratě historický ráz budov, jež k ní neodmyslitelně patří,“ popisuje Vladimír Filip. Součástí projektu je nová fasáda, vymění se okna a dveře. Dále se opraví střecha a také veřejně přístupné a provozní prostory, tedy čekárna a dopravní kancelář se zázemím pro obsluhu dráhy. Instaluje se nový vnitřní i venkovní mobiliář, opravou prochází rovněž přístupové chodníky. Celkové náklady dosahují 5,7 milionu korun, aktuálně práce finalizují, skončit by měly v závěru října.

Stejný termín ukončení oprav je plánovaný i v Novém Strašecí, celá akce je vyčíslena na 11 milionů korun. Pracuje se na opravě střechy a fasády, stejně jako na výměně oken a dveří. Modernizací prochází i elektroinstalace. Veškeré dřevěné a kovové konstrukce dostanou nový nátěr.

Správa železnic v uplynulých týdnech dále odstartovala opravu výpravní budovy v Sedlčanech, Berouně Závodí a Hýskově. V plném proudu je pak realizace ve Zvoleněvsi, Byšici, Otvovicích, Ratboři, Loděnici a v Kralupech nad Vltavou předměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…