Správa železnic: Mezi Rumburkem a Velkým Šenovem se zvýší rychlost vlaků

20.04.2021 16:14

Správa železnic opraví přibližně 16 kilometrů dlouhý traťový úsek mezi Rumburkem a Velkým Šenovem na Děčínsku. Hlavním cílem stavebních prací je zvýšení traťové rychlosti až na 90 km/h a odstranění propadů rychlosti.

Správa železnic: Mezi Rumburkem a Velkým Šenovem se zvýší rychlost vlaků
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Akce si vyžádá přerušení provozu vlaků, výluka začíná v neděli 18. dubna, skončí v polovině července a definitivně hotovo bude během září. Plánované náklady jsou 347,7 milionu Kč.

Anketa

Pokud by se potvrdilo, že sklad ve Vrběticích vyhodili do vzduchu Rusové, byl by to pro vás akt státního terorismu?

9%
88%
hlasovalo: 19121 lidí

Součástí stavebních prací bude výměna železničního svršku, nově zde bude zřízena bezstyková kolej na betonových pražcích s pružným upevněním. V úsecích s menšími poloměry oblouků budou použity ocelové pražce „Y“. Projekt počítá také s opravou sedmi mostů a 16 propustků, opraví se celkem 20 železničních přejezdů a v zastávce Šluknov zastávka se upraví nástupiště pro zajištění bezbariérového přístupu.

Díky uvedeným úpravám se v úseku Rumburk – Šluknov zvýší maximální rychlost z dnešních 60 km/h až na 90 km/h, úsek Šluknov – Velký Šenov bude stavebně upraven na zvýšení rychlosti z dnešních 50 km/h až na 80 km/h. Ve druhém jmenovaném úseku budou nové rychlosti zavedeny až po změně řízení dopravy z režimu D3 na D1.

V rámci výluky se uskuteční další opravné práce na trati mezi Rumburkem a Dolní Poustevnou, konkrétně rekonstrukce nástupišť ve stanici Šluknov, rekonstrukce mostu ve Vilémově a modernizace dvou železničních přejezdů.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…