Správa železnic: Na nádraží v Jedlové se otevírá první ubytovací zařízení pro veřejnost

20.10.2021 7:33 | Tisková zpráva

Pro zájemce se otevírá první ubytovací zařízení přímo na nádraží. Nachází se v rekonstruované výpravní budově v železniční stanici Jedlová na Děčínsku.

Správa železnic:  Na nádraží v Jedlové se otevírá první ubytovací zařízení pro veřejnost
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Ta dostala svůj název podle blízké stejnojmenné hory, která leží uprostřed Lužických hor. Nádraží není běžně dostupné individuální dopravou, zato má jako železniční křižovatka kvalitní vlakové spojení s Děčínem, Rumburkem a Českou Lípou.

Nádraží v Jedlové včetně budovy zprovoznila v roce 1869 společnost České severní dráhy. Dodnes je zde silná rekreační frekvence cestujících, protože okolí stanice poskytuje mnoho příležitostí pro pěší nebo cykloturisty a v zimě pro výlety na lyžích.

Po rekonstrukci zabezpečovacího zařízení a úpravách výhybek došlo v letech 2019–2021 k opravě výpravní budovy, které byla v maximální možné míře vrácena původní podoba. V přízemí je dnes dopravní kancelář se sociální zázemím pro výpravčího, dále toalety pro cestující, vytápěná čekárna a vyhlášená restaurace.

Prázdné první patro bylo adaptováno na penzion pro veřejnost, který tvoří tři vybavené apartmány včetně kuchyňky a hygienického zařízení. V každém se pohodlně ubytuje minimálně čtyřčlenná rodina. Kontakt na provozovatele je Apartmány Jedlová (apartmany-jedlova.cz).

„Ubytování v Jedlové je u Správy železnic pilotním projektem. Pokud se osvědčí, nabídneme ho i v jiných nádražních budovách, které se nachází v turisticky atraktivních oblastech a mají nevyužité prostory,“ uvedl ředitel Oblastního ředitelství Správy železnic v Ústí nad Labem Martin Kašpar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…