Správa železnic: Podpis memoranda se společností SNCF International

17.09.2020 21:13

Správa železnic podepsala memorandum s francouzskou společností SNCF International. Jeho předmětem je potvrzení oboustranného zájmu o dlouhodobou spolupráci v oblasti rozvoje vysokorychlostního i konvenčního železničního systému a nastavení budoucího směřování této spolupráce. Významnou součástí vzájemného partnerství bude vytvoření pracovní skupiny tvořené zástupci obou stran.

Správa železnic: Podpis memoranda se společností SNCF International
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

„V rámci pracovní skupiny SNCF a Správy železnic pro dlouhodobou spolupráci se budou konat pravidelná setkání zástupců každé ze stran, kteří se budou scházet minimálně jednou za tři měsíce střídavě v Paříži a v Praze nebo budou jednat prostřednictvím telekonference. V naléhavých případech může být četnost jednání ještě vyšší,“ popisuje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Dlouhodobá spolupráce Správy železnic a SNCF bude zaměřena na rozvoj vysokorychlostní i konvenční železnice v České republice a regionu střední a východní Evropy.  

Společnost SNCF International je členem skupiny SNCF a je pověřena zejména rozvojem know-how skupiny SNCF v zahraničí v různých oblastech zahrnujících vývoj, projektování a provozování vysokorychlostních železničních tratí.

Správa železnic a SNCF International uzavřely v dubnu letošního roku rámcovou dohodu, která Správě železnic umožnila požadovat technické konzultační a poradenské služby SNCF týkající se rozvoje vysokorychlostní železniční infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …