Správa železnic: Provoz na čtvrtém koridoru se řídí z nového sálu v CDP Praha

17.10.2022 17:05 | Tisková zpráva

Pražské Centrální dispečerské pracoviště (CDP) Správy železnic zprovoznilo ve své budově na Balabence nový dispečerský sál pro obsluhu části 4. tranzitního železničního koridoru. Momentálně slouží k dálkovému ovládání provozu mezi Prahou-Uhříněvsí a Táborem, postupně se z něj bude řídit celý úsek Praha-Uhříněves – Horní Dvořiště státní hranice.

Správa železnic: Provoz na čtvrtém koridoru se řídí z nového sálu v CDP Praha
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Uvedený traťový úsek byl z CDP Praha řízen od srpna 2016 z náhradních prostor, nyní se již dispečeři přesunuli do definitivních prostor. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí
Všechna pracoviště obslužného personálu splňují nejnovější trendy, zejména pokud jde o velikost monitorů a komfort díky použití stolů o šířce téměř dva metry. 

V současnosti se z CDP Praha dálkově řídí 579 kilometrů tratí, nejnověji přibyla od 13. října obsluha úseku Červený Újezd u Votic – Tábor. Aktivace dálkového ovládání bude v této etapě dokončena na přelomu ledna a února příštího roku, kdy dojde k zapojení navazující části do stanice Hluboká nad Vltavou-Zámostí. Délka zapojených a obsluhovaných úseků se prodlouží na 635 kilometrů. Zbývající část trati na státní hranici s Rakouskem včetně stanice České Budějovice bude do CDP Praha zapojena v následujících letech.

CDP má momentálně k dispozici šest dispečerských sálů. Po zapojení traťového úseku do Tábora bude dálkově řízeno celkem 83 stanic a výhyben a 98 zastávek. Na jejich obsluze se ve směnném provozu bude podílet 185 traťových dispečerů a 75 operátorů železniční dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…