Správa železnic: Studenti soutěžili o nejlepší návrh dřevěného přístřešku pro českou železnici

01.03.2023 11:17 | Tisková zpráva

V Masarykově salonku stanice Praha-Dejvice se dnes uskutečnilo vyhlášení výsledků studentské soutěže o nejlepší návrh nového dřevěného přístřešku pro českou železnici. Jejím pořadatelem byla kromě Správy železnic také Fakulta lesnická a dřevařská ČZU Praha. Cílem bylo motivovat studenty, aby se aktivně zapojili do změny vnímání železnice a současně podpořili využití dřeva jako hlavního stavebního materiálu na vlakových zastávkách.

Správa železnic: Studenti soutěžili o nejlepší návrh dřevěného přístřešku pro českou železnici
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Soutěž byla určena pro tříčlenné týmy, kdy vždy dva studenti Fakulty lesnické a dřevařské  ČZU přizvali ke spolupráci jednoho studenta architektury zapojených vysokých škol. Výsledkem jejich snažení měl být návrh nového dřevěného přístřešku, který se po splnění daných požadavků stane součástí typizovaných staveb na české železnici.

Zadáním soutěže bylo navrhnout přístřešek pro využití v horských a podhorských oblastech nebo v chráněných krajinných a přírodních lokalitách. Celková cena neměla překročit 500 000 korun, a to včetně realizace stavby. Jako materiál se mělo v maximální možné míře použít dřevo z místních zdrojů. Porota rovněž hodnotila originalitu návrhu, jeho designové zpracování, komplexnost řešení a také provedení umožňující snadnou údržbu.

Soutěže se zúčastnilo šest týmů. Odborná komise ocenila jako nejlepší návrh dřevěného přístřešku od trojice ve složení Alexandra Horáčková, Michaela Andrlová a Jan Rous.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …