Správa železnic: Tendr na projekt rekonstrukce výpravní budovy v Klatovech

30.10.2020 8:24

Správa železnic připravuje rekonstrukci výpravní budovy v další významné železniční stanici v Plzeňském kraji.

Správa železnic: Tendr na projekt rekonstrukce výpravní budovy v Klatovech
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

V současnosti hledá projektanta, který vypracuje dokumentaci pro stavební povolení pro památkově chráněný objekt osobního nádraží v Klatovech. Hodnota zakázky dosahuje 16 821 660 korun. Se zahájením realizace stavby se počítá v březnu 2022, hotovo by mělo být za dva roky.

Předmětem projektu je komplexní rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy z roku 1959. Celkové investiční náklady stavby se předpokládají ve výši 458 milionů korun. Její náplní je především modernizace odbavovací haly a severního křídla klatovského osobního nádraží. V odbavovací hale projdou renovací veřejná WC, současně budou upraveny prostory pro dopravce a pro komerční využití.

Ve druhém podlaží vznikne v rámci připravovaného autobusového terminálu zázemí pro řidiče autobusů. Ze severního křídla budovy sem budou přesunuty lékařské ordinace, které budou z odbavovací haly přístupné nově navrženým schodištěm a výtahem.

Práce budou rovněž zahrnovat rekonstrukci povrchů na 1. nástupišti a instalaci jednotného informačního a orientačního systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…