Správa železnic: V Benešově je prodlužován podchod pod nádražím

28.07.2021 14:01

Lepší podmínky pro přístup na nástupiště a spojení železničního a autobusového nádraží se západní částí města jsou cílem prodloužení podchodu v Benešově. Stavební práce za 47,3 milionu korun realizuje společnost STRABAG Rail. Hotovo má být do konce letošního roku.

Správa železnic: V Benešově je prodlužován podchod pod nádražím
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

V současné době propojuje podchod ve stanici Benešov u Prahy výpravní budovu a autobusové nádraží s ostrovním nástupištěm č. 2 a 3. V rámci stavby dojde k jeho prodloužení pod celým kolejištěm. Propojí se tak západní předměstí včetně přístupu k zámku Konopiště s východní částí města. Délka nové části podchodu bude 45,5 metru a šířka čtyři metry. Výstup z podchodu bude řešen schodištěm a výtahem pro zajištění bezbariérového přístupu.

Součástí této stavby je i doplnění orientačního a informačního systému v celé stanici. Konkrétně se jedná o hmatové prvky pro osoby se smyslovým postižením zraku včetně akustických majáčků. Také dojde k osazení nových tabulí informačního systému v provedení LED grafických displejů. Stavba je také koordinována s investicí města nazvané Pěší napojení prodloužené části podchodu v ŽST Benešov, která má za úkol zajistit komfortní propojení s ulicí Jana Nohy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…