Správa železnic: Veřejná zakázka na zhotovitele revitalizace trati z Lovosic do České Lípy

15.03.2021 8:24

Správa železnic vyhlásila veřejnou zakázku na zhotovitele revitalizace trati z Lovosic do České Lípy. Jejím cílem je zejména zvýšení traťové rychlosti a bezpečnosti železničního provozu i zkrácení jízdních dob vlaků prostřednictvím rekonstrukce železničního svršku i spodku, nástupišť a přejezdů.

Správa železnic: Veřejná zakázka na zhotovitele revitalizace trati z Lovosic do České Lípy
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Pro zadávací řízení byla stanovena nejvyšší přípustná nabídková cena 1 007 222 679 korun bez DPH. Vlastní zahájení prací je plánováno letos v červenci, dokončení pak v listopadu příštího roku.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

V rámci stavby dojde ke komplexní modernizaci úseků Žalhostice (včetně) – Litoměřice Cihelna (mimo) a Litoměřice horní nádraží (mimo) – Liběšice (mimo), kde se následně zvýší traťová rychlost až na 100 km/h. Ve zbývající části do České Lípy se provede rekonstrukce vybraných mostů a propustků z důvodu nevyhovujícího technického stavu a také železničních přejezdů, na kterých je dnes omezena rychlost vlaků kvůli nedostatečným rozhledovým poměrům. Ty budou vybaveny zabezpečovacím zařízením se světelnou signalizací.

Velkou proměnou projde zejména stanice Žalhostice, kde proběhne kompletní rekonstrukce s vybudováním nových nástupišť včetně přístupových chodníků k nim. Stanice bude nově tvořena dvěma dopravními kolejemi č. 1 a 3 s kolejovou spojkou uprostřed stanice a dvěma vnějšími nástupišti dlouhými 90 m. Rychlost vlaků se zde zvýší na 80 km/h ve směru na Lovosice, respektive na 70 km/h ve směru na Litoměřice. Ve stanici bude realizováno zabezpečovací a sdělovací zařízení umožňující zapojení do dálkového řízení provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…