Správa železnic: Vlaky na tři měsíce opustily část koridorové trati do Českých Budějovic

02.04.2022 19:07

V sobotu 2. dubna začala přibližně tříměsíční výluka mezi Voticemi a Sudoměřicemi na pomezí středních a jižních Čech, během které se dostaví budovaná traťová přeložka. Přerušení provozu je nutné zejména proto, aby bylo možné odstranit kolize původní a nové trati. Vlaky poprvé využijí napřímené koleje na přelomu června a července.

Správa železnic:  Vlaky na tři měsíce opustily část koridorové trati do Českých Budějovic
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Během 90denní nepřetržité výluky se zrealizuje napojení celého traťového úseku do nové stopy. Nákladní vlaky začnou novostavbu trati využívat 30. června navečer, první osobní vlaky projedou úsekem následující den.

Mezi Voticemi a Červeným Újezdem je dočasně v provozu pouze druhá traťová kolej, dále do Sudoměřic se jezdí po obou kolejích. Úplný dvoukolejný provoz v celém úseku bude zahájen v září. Rychlost vlaků se bude postupně zvyšovat až na 160 km/h. Po zavedení výhradního provozu ETCS zde budou moci vlaky s naklápěcí skříní jezdit rychlostí až 200 km/h, běžné soupravy pak maximálně 170 km/h.

Aktuálně probíhá v celém přibližně 20 kilometrů dlouhém úseku pokládka kabelů a montáž sdělovacího a zabezpečovacího zařízení či trakčního vedení. Po přerušení železničního provozu začaly zemní práce v místě křížení či dotyku obou tratí. Následně dojde k úpravě železničního spodku a postupnému pokládání železničního svršku. Jednou z posledních stavebních činností pak bude propojení kabelů v celém úseku a spuštění sdělovacího a zabezpečovacího zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…