Správa železnic: Výpravní budova ve Světlé nad Sázavou projde celkovou rekonstrukcí

31.07.2022 22:21 | Tisková zpráva

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy ve Světlé nad Sázavou. Ten zrealizuje obnovu objektu frekventované stanice na Vysočině.

Správa železnic: Výpravní budova ve Světlé nad Sázavou projde celkovou rekonstrukcí
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Práce by měly začít letos na podzim a budou trvat 14 měsíců. Předpokládaná cena stavebních prací je 49,9 milionu korun. Stavba bude spolufinancovaná EU z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Kompletní rekonstrukce řeší celkovou obnovu budovy podle stavebně historického průzkumu. Bude zahrnovat novou fasádu, výměnu oken, dveří a střešního pláště. Dojde ke změně vnitřních dispozic prostor pro veřejnost a služby dopravců. Součástí stavebních prací bude také obnova povrchů v interiéru – podlahových konstrukcí, omítek stěn, stropů a podhledů, vymění se staticky poškozené části stropních konstrukcí a konstrukce krovu a všechny rozvody. V rámci stavby se vybudují nové veřejné toalety.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…