Správa železnic: Výpravní budova ve Světlé nad Sázavou projde celkovou rekonstrukcí

31.07.2022 22:21 | Tisková zpráva

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce památkově chráněné výpravní budovy ve Světlé nad Sázavou. Ten zrealizuje obnovu objektu frekventované stanice na Vysočině.

Správa železnic: Výpravní budova ve Světlé nad Sázavou projde celkovou rekonstrukcí
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Práce by měly začít letos na podzim a budou trvat 14 měsíců. Předpokládaná cena stavebních prací je 49,9 milionu korun. Stavba bude spolufinancovaná EU z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Kompletní rekonstrukce řeší celkovou obnovu budovy podle stavebně historického průzkumu. Bude zahrnovat novou fasádu, výměnu oken, dveří a střešního pláště. Dojde ke změně vnitřních dispozic prostor pro veřejnost a služby dopravců. Součástí stavebních prací bude také obnova povrchů v interiéru – podlahových konstrukcí, omítek stěn, stropů a podhledů, vymění se staticky poškozené části stropních konstrukcí a konstrukce krovu a všechny rozvody. V rámci stavby se vybudují nové veřejné toalety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…