Správa železnic: Výpravní budovu v Karviné čeká brzy celková rekonstrukce

05.08.2022 8:31 | Tisková zpráva

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce další významné výpravní budovy v Moravskoslezském kraji. Ten provede rozsáhlou obnovu objektu osobního nádraží ve stanici Karviná hlavní nádraží.

Správa železnic: Výpravní budovu v Karviné čeká brzy celková rekonstrukce
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Práce by měly začít letos na podzim, potrvají jeden rok. Celkové investiční náklady akce činí 48,9 milionu korun. Stavba bude navržena ke spolufinancování EU z Nástroje pro oživení a odolnost (RRF).

Předmětem projektu je rekonstrukce centrální a severní části výpravní budovy. V severní části objektu dojde k ubourání 2. patra, přízemí pak bude částečně otevřeno směrem k přestupnímu autobusovému terminálu. V těchto prostorech budou zřízena stání pro kola a dobíjecí stojany pro elektroauta.

V centrálním prostoru výpravní budovy dojde především k rekonstrukci veřejných toalet a ke zpřístupnění ochozu pomocí vřetenovitého schodiště a výtahu. Na ochozu bude provedena příprava pro jeho komerční využití, současně vznikne prostor pro gastronomický provoz.

Během stavebních prací bude ve výpravní budově pro cestující po celou dobu zachován provoz pokladen a komerčních prostor bez omezení. Po dobu výstavby pouze dojde k uzavření veřejných toalet v odbavovací hale, k dispozici bude náhradní WC v mobilních buňkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…