Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku

26.06.2021 13:20

Správa železnic dokončila v průběhu noci největší část odklízecích prací na obou traťových kolejích na nejponičenějším úseku mezi Moravskou Novou Vsí a Lužicemi. Nyní zahajuje opravné práce pro zajištění provozu nezávislou trakcí (pomocí dieselových lokomotiv) po první traťové koleji (1 TK).

Správa železnic: Zprovozňování koridoru na Břeclavsku a Hodonínsku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Předpokládáme částečné obnovení provozu na konci víkendu, informace budeme upřesňovat dle postupu prací. Úplný rozsah poškození se ukáže až v průběhu oprav, nelze tedy predikovat přesný termín. Obnovení plného elektrického provozu je otázkou týdnů. Správa železnic již intenzivně jedná s dodavateli, řada částí infrastruktury se bude vyrábět na míru. Děkujeme všem firmám za jejich maximální součinnost.

Drtivou část prací zajistili hasiči Správy železnic ve spolupráci s dodavateli s využitím speciální techniky. Rozřezaly se všechny ocelové části trakčních podpěr a odstranily se z kolejiště. Na 1 TK se odstranily veškeré překážky na trakčním vedení, které zasahovaly do profilu trati, nyní je tato kolej volná, a to v celém zasaženém úseku. Zajistilo se také vyvážení nadrozměrných trosek dvoucestným bagrem na skládku v lužické stanici.

Dnes bude Správa železnic zajišťovat nad 1 TK vyvazování trakčního vedení mimo profil trati, následně navážou práce i nad 2 TK. To vše v součinnosti dvou týmů, prvního ve směru od Břeclavi a druhého ve směru od Hodonína. Současně bude pokračovat vyřezávání nahnuté vegetace a velkých stromů zasahujících do kolejiště.

Stanice Hrušky, Moravská Nová Ves a Lužice se vyčistily od velkých překážek. V Lužicích se odstranily zbytky betonové střechy a objekt se zajistil plachtami. Dnes budou pokračovat úklidové práce a zajištění dalších technologických objektů.

Obnovit provoz nelze bez dostatečného zabezpečení. Zahájení prací na opravě staničních zabezpečovacích zařízení se předpokládá v neděli. Do jednotlivých stanic se navezly dieselové agregáty.

Souběžně s opravnými pracemi se zahajuje příprava na obnově elektrického provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…