Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce nástupišť v Lovosicích

05.06.2022 22:45 | Tisková zpráva

Už během léta plánuje Správa železnic zahájit rekonstrukci nástupišť ve stanici Lovosice. Kromě komfortnějšího nastupování do vlaků přinese investice cestujícím také možnost bezbariérového přístupu na nástupiště.

Správa železnic hledá zhotovitele rekonstrukce nástupišť v Lovosicích
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Na zhotovení stavby již správce drážní infrastruktury vypsal veřejnou zakázku s nejvyšší přípustnou nabídkovou cenou 332,3 milionu korun. Stavební práce by měly probíhat od letošního července do konce příštího roku. 

Anketa

Je Stepan Bandera hrdina?

1%
97%
hlasovalo: 20840 lidí

V rámci stavby projdou rekonstrukcí stávající čtyři nástupiště, která budou zvýšena na normovou výšku 550 mm umožňující pohodlný nástup do moderních vlakových souprav. Ostrovní nástupiště č. 2 a 3 budou dlouhá 220 metrů, 4. nástupiště bude mít stejně jako vnější nástupiště u výpravní budovy délku 170 metrů. Všechna získají nové zastřešení a osvětlení.

Současný podchod se zrekonstruuje a prodlouží pod celým nádražím až do Máchovy ulice. Zároveň dojde k doplnění výtahů, které zajistí bezbariérový přístup z podchodu na jednotlivá nástupiště. Pro příchod k 1. nástupišti bude možné využít výtah, který propojí podchod s výpravní budovou. Stavba se nedotkne současné konfigurace kolejiště, bude však provedena částečná obnova železničního svršku.

Ke zvýšení kultury cestování a zatraktivnění osobní železniční dopravy přispěje instalace nového informačního systému, zajištění přístupu pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace a také propojení stanice do Máchovy ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…