Správa železnic pokračuje v opravách nádraží ve Středočeském kraji

21.06.2020 16:23

I v letošním roce bude Správa železnic opravovat další výpravní budovy ve Středočeském kraji. O nádražní budovy po celé České republice se stará od roku 2016, ročně do jejich oprav a údržby investuje stovky milionů korun.

Správa železnic pokračuje v opravách nádraží ve Středočeském kraji
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

„Při opravách stanic myslíme především na cestující. Naším cílem je, aby se na nádražích cítili příjemně, měli k dispozici důstojné zázemí při čekání na vlak a dostali se do něj co nejpohodlněji. Děláme vše pro to, aby cestování na železnici odpovídalo požadavkům moderní přepravy 21. století. V minulém roce jsme takto pro cestující ve Středočeském kraji opravili budovy v Bečvárech, Uhlířských Janovicích, Karlštejn, Nižbor, Nelahozeves i Nelahozeves zámek, Hořovice, Slaný, Kolín a také Kácov, Zruč nad Sázavou a Ledečko “ říká Vladimír Filip, ředitel pražského oblastního ředitelství Správy železnic.

Nově opraveného nádraží se tak do konce letošního roku dočkají cestující v Byšicích. Stavbaři by opravné práce měli zahájit v průběhu července, jejich konec je naplánován v říjnu letošního roku. To vše za předpokladu hladkého průběhu veřejné soutěže na zhotovitele.

Součástí kompletní rekonstrukce je oprava střechy a fasády a výměna všech oken a dveří. Cestující se na nádraží dostanou po opravené přístupové cestě, kde budou mít k dispozici kompletně obnovenou čekárnu. Úpravou projde i okolí budovy a všechny navazující zpevněné plochy. Součástí zakázky je i výměna stávající jímky odpadních vod s kanalizační přípojkou, odvod dešťových vod, oprava elektroinstalace včetně bleskosvodu a dodání nového venkovního a vnitřního mobiliáře. Stanice by se po rekonstrukci měla vzhledem přiblížit své původní podobě z roku 1904.

Další nádražní budova, na jejíž opravu právě probíhá veřejná soutěž, leží v Otvovicích. I tato budova dostane novou střechu a fasádu, okna a dveře. Na cestující zde po opravě budou čekat nové veřejné toalety a zmodernizovaná čekárna s novým nábytkem. I v tomto případě je součástí zakázky úprava okolí budovy včetně přístupových cest a zpevněných ploch.

V průběhu letošního roku by měly být v obdobném rozsahu opraveny také budovy ve stanicích Sedlčany a Hýskov. V průběhu prázdnin by měla začít i rekonstrukce nádraží v Berouně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…