Správa železnic pokračuje v opravách nádraží ve Středočeském kraji

21.06.2020 16:23 | Zprávy

I v letošním roce bude Správa železnic opravovat další výpravní budovy ve Středočeském kraji. O nádražní budovy po celé České republice se stará od roku 2016, ročně do jejich oprav a údržby investuje stovky milionů korun.

Správa železnic pokračuje v opravách nádraží ve Středočeském kraji
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

„Při opravách stanic myslíme především na cestující. Naším cílem je, aby se na nádražích cítili příjemně, měli k dispozici důstojné zázemí při čekání na vlak a dostali se do něj co nejpohodlněji. Děláme vše pro to, aby cestování na železnici odpovídalo požadavkům moderní přepravy 21. století. V minulém roce jsme takto pro cestující ve Středočeském kraji opravili budovy v Bečvárech, Uhlířských Janovicích, Karlštejn, Nižbor, Nelahozeves i Nelahozeves zámek, Hořovice, Slaný, Kolín a také Kácov, Zruč nad Sázavou a Ledečko “ říká Vladimír Filip, ředitel pražského oblastního ředitelství Správy železnic.

Nově opraveného nádraží se tak do konce letošního roku dočkají cestující v Byšicích. Stavbaři by opravné práce měli zahájit v průběhu července, jejich konec je naplánován v říjnu letošního roku. To vše za předpokladu hladkého průběhu veřejné soutěže na zhotovitele.

Součástí kompletní rekonstrukce je oprava střechy a fasády a výměna všech oken a dveří. Cestující se na nádraží dostanou po opravené přístupové cestě, kde budou mít k dispozici kompletně obnovenou čekárnu. Úpravou projde i okolí budovy a všechny navazující zpevněné plochy. Součástí zakázky je i výměna stávající jímky odpadních vod s kanalizační přípojkou, odvod dešťových vod, oprava elektroinstalace včetně bleskosvodu a dodání nového venkovního a vnitřního mobiliáře. Stanice by se po rekonstrukci měla vzhledem přiblížit své původní podobě z roku 1904.

Další nádražní budova, na jejíž opravu právě probíhá veřejná soutěž, leží v Otvovicích. I tato budova dostane novou střechu a fasádu, okna a dveře. Na cestující zde po opravě budou čekat nové veřejné toalety a zmodernizovaná čekárna s novým nábytkem. I v tomto případě je součástí zakázky úprava okolí budovy včetně přístupových cest a zpevněných ploch.

V průběhu letošního roku by měly být v obdobném rozsahu opraveny také budovy ve stanicích Sedlčany a Hýskov. V průběhu prázdnin by měla začít i rekonstrukce nádraží v Berouně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…