Správa železnic připravuje modernizaci kutnohorského hlavního nádraží

30.09.2020 18:02

Správce železniční infrastruktury vypsal výběrové řízení na dodavatele záměru projektu modernizace hlavního nádraží v Kutné Hoře. Předmětem stavby bude celková rekonstrukce stanice, její plná peronizace a zajištění bezbariérového přístupu na nová nástupiště.

Správa železnic připravuje modernizaci kutnohorského hlavního nádraží
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Stavební práce by měly probíhat v letech 2024 a 2025, odhadovaná výše investice je 2,2 miliardy Kč.

Stanice Kutná Hora hlavní nádraží leží na nákladním železničním koridoru Kolín – Havlíčkův Brod – Brno a je unikátní tím, že jde o jediné místo na české železniční síti, kde je styk dvou trakčních soustav přímo ve stanici. Cílem projektu je kompletní modernizace kolejiště a především vybudování nových nástupiť s plně bezbariérovým přístupem. Díky tomu se zvýší bezpečnost a plynulost železniční dopravy i komfort pro cestující.

Potřebné parametry pro provoz nákladní dopravy pak zajistí prodloužení staničních kolejí, které umožní provoz vlaků o délce 740 metrů. Styk trakčních soustav se přesune z obvodu stanice do mezistaničního Kutná Hora hl. n. – Kolín. Modernizace kolejí i zabezpečovacího zařízení umožní následné nasazení evropského systému ETCS a zvýšení rychlosti ve staničních kolejích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…