Správa železnic už má zajištěné dodávky trakční energie pro následující rok

15.05.2023 16:06 | Tisková zpráva

Správa železnic úspěšně vysoutěžila dodávky silové trakční elektřiny pro rok 2024, potřebné pro provoz elektrických vlaků na spravované železniční síti. Prostřednictvím aukce na komoditní burze PXE byla pro dodávky vybrána společnost Sev.en Industry Supply, která pro Správu železnic v příštím roce zajistí trakční energii v předpokládaném objemu 1 314 685 MWh.

Správa železnic už má zajištěné dodávky trakční energie pro následující rok
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Po loňské složité situaci na trhu s energiemi, která výrazně ztěžovala výběr dodavatele pro současné období, tentokrát včasné vysoutěžení pomůže eliminovat rizika spojená s cenovými výkyvy. Rámcové parametry aukce Správa železnic konzultovala s dopravci v rámci zřízené expertní skupiny pro elektrickou trakci na trhu s energiemi.

Nákup trakční elektřiny bude v roce 2024 probíhat postupně. Předpokládané roční množství je zajištěno uzavřeným kontraktem v poměru 70 % prostřednictvím ročního obchodovaného produktu a zbývajících 30 % oceněním na denním trhu OTE.

Společnost Sev.en Industry Supply bude již třetím dodavatelem silové trakční energie pro Správu železnic od roku 2019. To svědčí o fungování energetického trhu i nediskriminačních podmínkách, které Správa železnic pro aukce trakční elektřiny nastavuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…