Správa železnic vyhlašuje architektonickou soutěž na nádraží v Nymburku

06.11.2022 9:00 | Tisková zpráva

Novou podobu nádražní budovy v Nymburku pomůže najít otevřená architektonicko-urbanistická soutěž, kterou Správa železnic vypisuje. Záměrem je nalézt optimální řešení pro rekonstrukci stávající budovy, novostavbu nového objektu nádraží a úpravu přednádraží ve vazbě na okolní prostory i navazující dopravní a železniční infrastrukturu.

Správa železnic vyhlašuje architektonickou soutěž na nádraží v Nymburku
Foto: Správa železnic
Popisek: Správa železnic

Požadované řešení má umožnit zachování stávající nádražní budovy, která bude nově sloužit pro potřeby Správy železnic. Předpokládá se rekonstrukce její hlavní třípodlažní části, stávající jednopodlažní přístavky mohou být v návrhu odstraněny. Součástí zadání je také výstavba nové nádražní budovy. Ta má zajistit kvalitní prostředí pro cestující i zaměstnance dopravců. Nový objekt bude disponovat veřejnými i neveřejnými prostory, hygienickým zázemím a komerčními jednotkami určenými k pronájmu.

Součástí soutěže je také ideová část na umístění staničního podchodu na nástupiště a ztvárnění přednádražích prostor ve vazbě na okolní objekty. Soutěž je dvoufázová, lhůta pro odevzdání návrhů je stanovena do 13. února 2023.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…