Správa železnic zveřejnila první Tabulky traťových poměrů v upraveném formátu

03.02.2020 14:05

Správa železnic dnes zveřejnila na Portálu provozování dráhy Tabulky traťových poměrů (TTP) pro tři tratě v novém, přepracovaném formátu. Jedná se o spuštění ověřovacího provozu modulu TTP v interně používaném informačním systému.

Správa železnic zveřejnila první Tabulky traťových poměrů v upraveném formátu
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

TTP se vydávají především jako pomůcka pro osoby řídící drážní vozidla, tedy strojvedoucí, zároveň ale obsahují i údaje určené pro další technické a provozní profese. Pro potřeby strojvedoucích jsou z důvodu jednoduchosti a srozumitelnosti nově vyčleněny pouze vybrané tabulky.

Tabulky jsou v rámci ověřovacího provozu zveřejněny v upravené podobě pro tratě č. 502B – Nymburk – Poříčany, 513A Letohrad – Týniště nad Orlicí a 515A Čáslav místní nádraží – Třemošnice.

TTP jsou poprvé také zveřejněny ve strojově zpracovatelném formátu XML, který umožní jednotlivým dopravcům tato data dále vhodněji zpracovávat a zpřístupnit svým zaměstnancům. V souvislosti se spuštěním ověřovacího provozu se současně připravuje interní školení zaměstnanců včetně zpracování jednotlivých návodů.

Po dobu ověřovacího provozu bude současný systém zveřejňování tabulek TTP ve formátu pdf realizován v nezměněné podobě.

Souběžně probíhá rovněž finalizace připomínek příslušné směrnice manažera infrastruktury, která vstoupí v účinnost v souladu s termínem zahájení ostrého provozu modulu TTP v interním informačním systému Správy železnic, který je plánován od 1. července letošního roku.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…