Srdíčkové dny vyvrcholí benefičním koncertem Rádio Srdcem na Staroměstském náměstí

02.12.2019 14:21

S pomalu přicházející zimou se blíží zimní Srdíčkové dny, tradiční veřejná sbírka na pomoc rodinám s vážně nemocnými dětmi. Proběhnou v týdnu od 2. do 6. prosince po celé České republice. Jejich tváří se pro tentokrát stal čtyřletý Matýsek, kterému lékaři diagnostikovali dětský autismus s dysfázií řeči.

Srdíčkové dny vyvrcholí benefičním koncertem Rádio Srdcem na Staroměstském náměstí
Foto: Život dětem
Popisek: Život dětem

Každý rok těsně před Vánoci otevírá charitativní organizace Život dětem zimní část své největší charitativní sbírky Srdíčkové dny. Prodejem sbírkových předmětů vybírá peníze na podporu vážně nemocných dětských pacientů. Letos (nejen) pro malého Matýska, u něhož se ve dvou letech života zjistilo, že trpí dětským autismem s dysfázií řeči. 

„Matýsek cvičí řeč s terapeutkou, dochází na speciální techniky, například biofeedback, který aktivuje veškerá centra v mozku. Léčba mu prospívá a posouvá kupředu, nicméně je finančně nákladná. A jelikož žádnou z těchto terapií zdravotní pojišťovny nehradí, musí vše platit sama Matyášova maminka,“ říká ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková, s tím že takových případů je spousta. „To je přesně ten hlavní důvod, proč jsme Srdíčkové dny před téměř dvaceti lety zakládali. Chceme finančně podpořit nemocné děti a alespoň trochu usnadnit těžký osud jejich rodin,“ dodává.  

Srdíčkové dny jsou největší a veřejnosti nejznámější sbírkou organizace Život dětem. Probíhají třikrát ročně na jaře, na podzim a v zimě, a to pravidelně po už téměř 20 let. Za celou dobu existence se díky ochotě lidí podařilo pomoci nemocným a handicapovaným dětem v celkové výši 279 836 300 Kč. Zapojit se může opravdu každý. Stačí si ve sbírkovém týdnu od dobrovolníků zakoupit různorodé dárkové předměty v hodnotě 30 Kč. 

Spolu se Srdíčkovými dny vyvrcholí v sobotu 7.12. charitativním koncertem Rádio srdcem pro Život dětem na pražském Staroměstském náměstí také sbírka Srdce dětem pořádaná ve spolupráci s řetězcem Lidl. 

„Rádio srdcem pro Život dětem je krásný projekt, na němž už třetím rokem s Evropou 2 a Frekvencí 1 spolupracujeme. Věříme, že koncert řady známých muzikantů přiláká co nejvíce lidí, kteří si jednak užijí příjemné hudební odpoledne, ale zároveň pomohou dětem, které naši pozornost a pomoc skutečně potřebují, například zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS ZIVOTDETEM60 na číslo 87777“ vysvětluje ředitelka společnosti Život dětem Maria Křepelková.

Program na Staroměstském náměstí poběží od 14 do 19,30 hodin. Odpoledne bude věnované dětem. Na jevišti uvidíte prasátko Piggy se svými kamarády a na závěr Josefa Melena s rodinou. V 16,40 hodin pak odstartují koncerty pro starší. Těšte se na Tomáše Kluse, Slzu, Support Lesbiens, Balage band, Sanremo junior, LinaKaro či Timmyho Whitea. 

„Generálním partnerem koncertu je společnost Lidl, která už s naší organizací Život dětem spolupracuje devátým rokem. Každoročně vždy v listopadu pořádáme sbírku Srdce dětem ve všech prodejnách společnosti Lidl, která hradí veškeré náklady se sbírkou spojené, takže všechny peníze od zákazníků míří k nemocným dětem. Letos tomu nebylo jinak. Loni jsme pro nemocné děti díky tomuto krásnému projektu získali úžasnou částku 30 000 000 korun, za kterou jsme pomohli více než 900 dětí. Pochopitelně napjatě očekáváme, zda se letos k této částce aspoň přiblížíme. Všem dárcům moc děkujeme a každého, dne má čas, zveme 7. 12. na Staroměstské náměstí v Praze,“ uzavírá Maria Křepelková

Více informací naleznete ZDE.  

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…